Acceptatie

Welke klanten accepteert u en welke niet?

Een bedrijf zal (en moet) er altijd naar streven om zoveel mogelijk te verkopen. Is de klant kredietwaardig en betaalt hij correct, dan zal dit wellicht zonder enige beperking kunnen. Rijzen er op één of andere manier twijfels, dan komt het erop neer uw risico zoveel mogelijk te beperken. Uw klanten vooraf doorlichten is dan ook erg belangrijk.

stairs
Klantacceptatie

Grondige due dilligence

Ontdek hoe u een snelle en naadloze onboarding kunt realiseren die uw bedrijf beschermt tegen niet-kredietwaardige klanten of leveranciers.

Neem contact op voor een demo op maat

Acceptatie

Graydon Decision Model

Tot vandaag was het een select groepje experts binnen de onderneming dat bedrijfsgegevens en kredietrapporten van klanten en prospecten analyseerde en interpreteerde. Op basis van die gegevens beslisten zij vervolgens om bedrijven te accepteren (onder bepaalde voorwaarden) of af te wijzen.

Toch gebeurde die evaluatie niet altijd op dezelfde manier. Manuele beoordelingen zijn namelijk afhankelijk van individuele kennis en persoonlijke interpretatie. Met het Graydon Decision Model behoort een subjectieve interpretatie nu definitief tot het verleden.

Naargelang sector, bedrijfstype of uw risk-appetite werkt u verschillende beslismodellen uit. Zo creëert u een snel en objectief acceptatieproces op maat. Bovendien bent u niet langer afhankelijk van enkele specialisten, maar kan iedereen in uw bedrijf elke zakenrelatie op dezelfde manier evalueren.

Meer informatie

Graydon Onboarding

Het proces van onboarding begint bij de beoordeling van nieuwe potentiële klanten. Is de tegenpartij kredietwaardig, zodat die op tijd kan en zal betalen? Hoe waarschijnlijk is het dat u te maken heeft met een frauduleuze partij? En hoe zit het met de compliance van deze nieuwe klant?

Graydon Onboarding stelt u in staat deze drie elementen te combineren in één tool. De verschillende trajecten richt u zelf in via een gebruiksvriendelijk platform. Vervolgens verloopt het gehele proces van onboarding geautomatiseerd. U hoeft zich niet langer druk te maken over verschillende IT-systemen. De tijdrovende handmatige controle van nieuwe potentiële klanten vermindert flink. Dit resulteert in een snelle en naadloze onboarding, wat de tevredenheid van uw klanten bevordert.

Meer informatie

Wat betekent dit voor u?

 • Ontwerp uw gehele onboarding flow via een gebruiksvriendelijk platform. Procedures en scorecards kunt u op elk moment maken, bekijken of wijzigen.  

 • Bepaal zelf in welke gevallen u nog een handmatige eindcontrole wilt uitvoeren.

 • Uw klanten bedienen met een snelheid en efficiëntie die voorheen onmogelijk was. Snelheid leidt bovendien tot een hogere klanttevredenheid.

 • Combineer krediet-, risico- en fraudemodules naar wens. Voeg eventueel data van externe partijen toe om fraude en risico's nog beter te beoordelen.

 • Integreer onboardingprocessen over meerdere teams, locaties en databronnen om een uniforme werkwijze te implementeren in uw bedrijf.

Succesverhalen
Alle succesverhalen
 • Gulf Gas and Power

  "Met behulp van de GDM API kunnen wij beter en sneller inschatten of onze verzekeraar en aanvraag accepteert."
  Michel Koornstra
  Managing Director, Gulf Gas & Power
  Lees meer
  Gulf
 • Adecco

  “Op de kredietafdeling behandelen wij gemiddeld 1.000 klanten per persoon. Een deel daarvan automatiseren, is dus wel een must.”
  Jocelyne Vandecauter
  Creditmanager, Adecco
  Lees meer
  Adecco & Graydon, een succesverhaal
 • EuroSys

  “Het afgelopen jaar hebben we geen enkel faillissement moeten wegboeken.”
  Claudio Bertozzi
  Boekhouder, EuroSys
  Lees meer
  EuroSys & Graydon, een succesverhaal
 • Satic-Minera

  “Dankzij het Graydon Decision Model kunnen al onze medewerkers snel een credit check uitvoeren.”
  Christian Pharasyn
  Credit controller bij Satic-Minera
  Lees meer
  Satic-Minera success story Decision Model
 • PTS Ireland - Plumbing Trade Supplies

  "Graydon kon ons internationale kredietrapporten leveren om de Ierse markt te bedienen."
  Deborah Hegan
  Credit Control Team Leader, PTS Ireland
  Lees meer
  PTS Ireland & Graydon, een succesverhaal
 • Fleetmaxx Solutions

  "De aanbevelingen, de data en de service van Graydon zijn naar mijn mening ongeëvenaard."
  Steve Kershaw
  Head of Credit, Fleetmaxx Solutions
  Lees meer
  Fleetmaxx Solutions & Graydon, een succesverhaal
Resources

Beslis op basis van data