Waarom Graydon?

Industry insights

Bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren overheden en ook consumenten doen geregeld beroep op de data van Graydon. De toepassingen zijn in ieder geval zeer divers.  

Om als bedrijf te kunnen groeien, is het belangrijk dat u de juiste data en inzichten heeft. Wat de juiste inzichten zijn, verschilt per sector. Waar in de ene sector behoefte is aan bedrijfsmatige inzichten om te kunnen voldoen aan wet-en regelgeving, zijn bedrijven uit een andere sector juist meer geholpen met een oplossing om snel nieuwe klanten te kunnen onboarden. Met welke inzichten we uw sector kunnen helpen, leest u hieronder in de Industry Insights. 

Industry Insights moet andere bedrijven inspireren en informeren. De afgeleide data en gedetailleerde inzichten waarover Graydon beschikt, heeft u nodig om beter gefundeerde beslissingen te nemen, om financiële risico’s te vermijden, om een strategie uit te stippelen, om kansen te detecteren, of om aan wettelijke verplichtingen te voldoen. 

graydon-office-building-risk-credit-due-dilligence-jan21

Industry Insights

Bedrijven

Ondernemingen, zowel grote organisaties als zzp’ers/eenmanszaken, zijn de voornaamste gebruikers van bedrijfsinformatie. Data, analyses en inzichten stellen hen in staat om: 

  • financiële risico’s te beheersen 
  • aparte procedures per klanttype in te richten om de efficiëntie te verhogen 
  • zich te beschermen tegen fraude en malafide (spook-)bedrijven 
  • nieuwe klanten met groeipotentieel aan te trekken en de conversie te verhogen 
  • te voldoen aan wet- en regelgeving (customer due diligence) 
  • de continuïteit van leveringen te garanderen 
  • de betrouwbaarheid van gesprekspartners correct in te schatten 
  • transparant zaken te doen 
  • een beter begrip te krijgen van bedrijven, markten en industrieën, enz. 

Overheden

Daarnaast behoren ook overheden, steden en gemeenten tot fervente gebruikers van informatie en lokale inzichten over bedrijven en sectoren. Het stelt hen in staat om hun (economisch) beleid te evalueren en bij te sturen. Of om – zoals in tijden van corona – de juiste steunmaatregelen toe te kennen. 

Consumenten

Tot slot is bedrijfsinformatie ook voor consumenten interessant. Het geeft hen zekerheid wanneer ze op zoek zijn naar een betrouwbare werkgever, een aannemer of een vakman. Het zullen maar uw zuur verdiende spaarcenten zijn die in rook opgaan als uw aannemer failliet gaat of er gewoon met uw voorschot vandoor gaat. 

En als u als werknemer vaststelt dat het serieus bergaf gaat met uw bedrijf, dan wordt het misschien tijd om naar een andere (financieel sterkere) werkgever uit te kijken.