Flexmarkt

Het woord ‘Flex’ is een verzamelnaam voor dienstverlening die te maken heeft met het leveren van flexibele arbeid en het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. In een continu veranderende markt maakt het gebruik van data het mogelijk om de wisselwerking tussen deze vraag- en aanbodkant beter te begrijpen en op elkaar af te stemmen. De Flexmarkt dient een maatschappelijk doel in het benutten van de werkgelegenheid. Bovendien neemt de sector in veel gevallen administratieve lasten en financiële risico’s van de rest van het bedrijfsleven over. Denk aan de overname van de back-office of verloning en de voorfinanciering van personeel. Data-gedreven werken is noodzakelijk om dit tegen zo min mogelijk risico én voor een concurrerend tarief te kunnen doen.

Graydon expertise in de flexmarkt

Verantwoord voorfinancieren van personeel

Graydon verzamelt al sinds 1888 gegevens over de financiële gezondheid van organisaties. Vanaf het moment dat flexwerk werd geïntroduceerd in de 20e eeuw zijn de data en inzichten van Graydon dan ook onmisbaar geweest in de voorfinanciering van personeel. U kunt bij ons terecht voor inzicht in continuïteitsrisico’s (zoals kredietrisico’s of frauderisico’s) wanneer u zakendoet met een specifieke opdrachtgever. 

Heeft u een kredietverzekering? Als dochteronderneming van Atradius zijn wij tevens voorkeurspartner voor een groot aantal verzekerde organisaties in de markt. U kunt dus ook bij ons terecht voor kredietlimieten en rapportages van organisaties over de gehele wereld.

Tegenwoordig zien we dat het acceptatieproces steeds vaker naar voren wordt geschoven. Dit is prettig voor intercedenten en accountmanagers. Zij kunnen dan zelf op een data-gedreven manier beslissingen nemen of laten nemen door het acceptatieproces al dan niet volledig te automatiseren.

Efficiënter werken

Data vanuit allerlei bronnen stromen door ERP-systemen die met elkaar verbonden zijn. Van de inschrijving van de kandidaat tot de facturatie van de inlener of opdrachtgever. Het automatiseren van processen en administratieve taken kan voor een enorme lastenverlichting zorgen. U wilt namelijk zo min mogelijk bezig zijn met handmatig werk en terugkerende taken. Zo kun u zich volledig richten op de kandidaat. Graydon biedt mogelijkheden om onder andere de volgende processen en taken te automatiseren:

Wilt u ook efficiënter werken? En wilt u van de front- tot de back-office altijd een volledig beeld van de organisaties waar u zaken mee doet? Dat kan. Graydon is namelijk beschikbaar in de beste en meest gebruikte softwarepakketten die de Flexmarkt biedt. Neem contact op met onze sector specialist voor meer informatie.

Data-gedreven werken

Vrijwel alle elementen die vraag en aanbod bepalen op de arbeidsmarkt kunnen tegenwoordig worden omschreven in termen van data. Mede dankzij de kluseconomie gebeurt dit met een alsmaar grotere nauwkeurigheid. Graydon helpt haar klanten door inzichten te generen op basis van Big Data. Zo kunnen ze de juiste beslissingen nemen op het gebied van Acceptatie & Debiteurenbeheer, maar ook op vlak van Sales & Marketing. Wat risico’s voor de een zijn, kunnen kansen zijn voor de ander. Denk aan de impact van een pandemie als COVID-19 of andere disruptieve marktontwikkelingen en trends.

Graydon houdt zich sinds jaar en dag bezig met de verzameling van zoveel mogelijk relevante data over individuele organisaties. Dit maakt de Graydon database tevens de ultieme bron van inzichten over sectoren en de markt als geheel. Functieprofielen, competentieprofielen, maar ook de bedrijfsprofielen van de organisaties die werk creëren, worden elke dag uitgebreider. Het spoor van data dat deze werknemers en werkgevers achterlaten door de tijd vormt de Arbeidsmarktdata van vandaag.

Heeft u een onderzoeksvraag? Dan kunt u bij ons terecht voor analyses, inzichten en voorspellingen over uw zakenrelaties en de markt.

Wilt u weten wat Graydon voor de Flexmarkt kan betekenen? Download dan ook deze infographic.

Samenwerkingen

Profiteer van de samenwerkingen die Graydon heeft lopen met:

Sectoranalyse

Download ook de sectoranalyse ‘arbeidsbemiddeling, uitzendbureaus en personeelsbeheer’ (10 februari 2021) met:

 • Facts & figures
 • Ontwikkelingen in de sector
 • Leeftijd en rechtsvorm
 • Betaalgedrag
 • Solvabiliteitsration
 • Current ratio
 • Totaal vermogen
 • Eigen vermogen
 • Werkkapitaal
 • Graydon Rating
 • COVID-19 impact score
 • Overzichten

Contacteer onze sectorexpert voor de meest recente analyse van de sector.

Succesverhalen
Alle succesverhalen
 • P-services

  "We kunnen de dienstverlening van Graydon van harte aanbevelen aan iedereen binnen onze sector."
  VIncent Vonk
  Finance & Control, P-services
  Lees meer
  Graydon & P-services, een succesverhaal
 • Adecco

  “Op de kredietafdeling behandelen wij gemiddeld 1.000 klanten per persoon. Een deel daarvan automatiseren, is dus wel een must.”
  Jocelyne Vandecauter
  Creditmanager, Adecco
  Lees meer
  Adecco & Graydon, een succesverhaal
 • Doorwerkgever

  "Voordat we de handen ineen slaan met een nieuwe opdrachtgever, raadplegen we eerst de kredietvlag van Graydon."
  Sjaak van Heukelum
  Directeur en Social Innovator, Doorwerkgever
  Lees meer
  Doorwerkgever & Graydon, een succesverhaal