Graydon KYC Know Your Customer
Terug naar overzicht
blog

Hoe vooruitstrevend is uw KYC-proces?

De onboarding van klanten wordt steeds complexer, waardoor organisaties meer tijd en geld moeten spenderen aan de handmatige verwerking van alle benodigde informatie. Het vraagt om een nieuwe werkwijze waarmee u het KYC-proces nauwkeurig, efficiënt en zonder extra werklast kunt uitvoeren. De oplossing is makkelijker dan u wellicht verwacht: automatisering.

Meer, meer, meer (tijd en geld)

Vindt u KYC-verplichtingen een last voor uw organisatie? Of u nu werkt als analist of als beslissingsnemer, het zal u niet zijn ontgaan dat het tijdrovend en saai is! Typisch KYC-beleid is een verouderd en traag proces van informatie handmatig verzamelen en verwerken. Aangezien er steeds meer regels worden toegevoegd aan de KYC-regelgeving, nemen de vertragingen bij de onboarding ook toe. Die ontwikkeling zou u zorgen moeten baren. Onderzoek van McKinsey laat zien dat b2b-besluitvormers ‘gebrek aan snelheid’ het meest belemmerende aspect in de klantervaring vinden en dat is twee keer zo vaak genoemd als prijs. Bedrijven verwachten nu eenmaal een feilloze en gebruiksvriendelijke klantervaring, zoals zij dat ook ervaren in de b2c-markt. Het zorgt ervoor dat organisaties alleen al tijdens het registratieproces potentieel nieuwe klanten verliezen. Bovendien leiden de huidige arbeidsintensieve processen tot hogere kosten, meer kans op fouten, dubbel werk en daardoor verlies van inkomsten. Efficiëntie klantacceptatie is dus cruciaal.

Veel organisaties zien een toename van het aantal analisten als enige oplossing om dit aan te pakken. Het klantacceptatieproces vormt immers een onmisbaar onderdeel in de bedrijfsvoering dus er zal hoe dan ook moeten worden voldaan aan de toenemende KYC-eisen. De vraag naar compliance specialisten is als gevolg daarvan de afgelopen jaren explosief gegroeid. Naast het gegeven dat dat voor ontzettend veel extra kosten zorgt, zorgt het ook voor gemiste kansen. Zo kunnen groeikansen niet worden opgevolgd vanwege de tijd en geld dat wordt besteed aan naleving. Daarnaast zijn er de kosten van lost deals, omdat klanten door de trage onboarding naar de concurrentie gaan, terwijl uw analisten wel tijd hebben besteed aan de klantacceptatie.

Meegaan met de digitale mogelijkheden

Meer middelen inzetten is echter niet de enige oplossing. U bent vast bekend met de uitspraak: werk slimmer, niet harder. In het geval van klantacceptatie heeft u de mogelijkheid om die werkwijze optimaal te benutten. Door uw KYC-proces (deels) te automatiseren kunt u namelijk niet alleen sneller, maar ook nauwkeuriger te werk gaan. Waarom meer personeel inzetten als u gebruik kunt maken van één systeem dat dit voor u kan doen in slechts enkele muisklikken?

Automatisering van het KYC-proces biedt louter voordelen:

  • een betere klantervaring;
  • snellere onboarding;
  • verbeterde werkprocessen;
  • meer tijd voor risicogevallen;
  • consistente compliance controles.

Iedere stap in het proces (klantidentificatie, achtergrondchecks, risicoanalyse en continue monitoring) kunt u vervangen door digitale oplossingen. Dit bespaart kosten, elimineert papieren processen en verbetert de klantervaring.

Wanneer u kiest voor automatsering in het KYC-proces, zullen de meeste routinetaken door digitale denkkracht worden verricht, terwijl het eindoordeel aan de analist wordt overgelaten. Daardoor heeft u meer tijd voor de echte risicogevallen. De verwachting is dat geautomatiseerde processen de komende twee jaar aanzienlijk zullen toenemen! Als u uw concurrenten voor wilt blijven, dient u nu te handelen.

Next Generation Intelligence

Optimale klantacceptatie en due diligence processen vragen om gedegen advies en kennis van zaken. Het is een combinatie van risico’s analyseren, de markt verkennen en de verzamelde informatie combineren met historische en realtime data van bedrijven. Graydon biedt moderne oplossingen waarmee u geautomatiseerde onboarding kunt implementeren. U verbetert de zorgvuldigheid in compliance en houdt zo meer tijd over voor de echte risicogevallen. Bovendien zullen uw werknemers u dankbaar zijn, omdat de monotone taken worden overgenomen.

Benieuwd naar wat Graydon voor u kan betekenen? Bekijk onze oplossingen of neem contact op.

Gelijkaardige publicaties