Analyses

Neem betere beslissingen op basis van uw en onze data

Als bedrijfsinformatiespecialist beschikt Graydon over een enorme database met gestructureerde en ongestructureerde data. Door deze data te ontsluiten, te ordenen en te combineren, maken we voorspellende analyses, modellen en scores op het gebied van Credit Management, Market Information en Risk & Compliance. Dit levert waardevolle inzichten op die u in staat stellen om beter zakelijke beslissingen te nemen en uw business te laten groeien.
datacenter
SPECIALISTENWERK

Om uit te besteden

Graydon heeft een aantal vaak gevraagde analyses gestandaardiseerd. Daarnaast beschikken we over een team van data scientists om specifieke bedrijfsvraagstukken of maatanalyses uit te voeren. Ontbreekt het u aan data, tools of expertise om dit zelf te doen? Onze specialisten denken graag met u mee.

Analyses

Datascan

Hoe vaak neemt u uw zakelijke relaties (klanten, leveranciers) goed onder de loep? Te vaak zien we dat klanten enkel gecheckt worden wanneer een nieuwe zakenrelatie aangegaan wordt. Eenmaal klant, verwatert de controle en gebeurt het zelfs dat klanten, leveranciers of debiteuren nooit meer gecontroleerd worden. Om dit te verbeteren hebben wij de Graydon Data Scan ontwikkeld.

Hierbij analyseren wij gratis uw klantbestand, geven wij u inzicht in de kwaliteit van uw data, identificeren wij kansen en risico’s en hoeft u hier enkel nog maar naar te acteren.

Meer informatie
 

Risicoanalyse

Wanneer een leverancier of klant niet voldoet aan de betalingsverwachtingen kan dat grote gevolgen hebben voor uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan hogere ontwikkelkosten, late betalingen, continuïteitsschade, reputatieschade en ontevreden klanten. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Met de Graydon Risicoanalyse, die voor u op maat gemaakt wordt, krijgt u een financieel overzicht van uw zakelijke relaties.

Meer informatie

Leveranciersanalyse

Uit hoeveel leveranciers heeft u de keuze? En is voor u de prijs of juist de kwaliteit het belangrijkst? De Graydon Leveranciersanalyse geeft u inzicht in welke leveranciers voor u van strategisch belang zijn, en van welke u beter afscheid kunt nemen. Ook krijgt u inzicht in interessante leveranciers op de lange termijn. De Graydon leveranciersanalyse wordt voor u op maat gemaakt.

Meer informatie

Marktanalyse

Wilt u nieuwe markten aanboren of bestaande segmenten uitbreiden? Met de Graydon Marktanalyse kunt u per gewenst segment uw eigen positie en de belangrijkste cijfers in kaart brengen. Door uw klantdata te combineren met de Graydon database, is uw analyse uniek. De uitkomst laat zien wat uw marktaandeel is, op welke sectoren u zich het beste kunt richten en wie uw ideale prospects zijn. De Graydon Marktanalyse wordt voor u op maat gemaakt.

Meer informatie

Vestigingsanalyse

Wilt u een nieuwe vestiging openen of wilt u uw huidige vestigingen of rayons ten opzichte van elkaar vergelijken? Voor een juiste vergelijking tussen vestigingen of rayons kunt u niet alleen naar de financiële resultaten kijken, maar zult u ook rekening moeten houden met de samenstelling van het gebied. Met de voor u op maat gemaakte Graydon Vestigingsanalyse krijgt u inzicht in hoe uw vestigingen of rayons presteren.

Meer informatie

Klantacceptatieanalyse

Uw klantacceptatiebeleid wordt geëvalueerd aan de hand van de Graydon scores. Op basis van deze data-analyse krijgt u inzicht in waar de kansen liggen voor het accepteren van meer nieuwe klanten en het verder verlagen van afschrijvingen. Krijg met de Graydon Klantacceptatie-analyse, die voor u op maat gemaakt wordt, inzicht in uw huidige klantacceptatiebeleid en hoe u deze kunt verbeteren.

Meer informatie

Concurrentieanalyse

Met een concurrentieanalyse vergelijkt u de sterke en zwakke punten van uw bedrijf met die van uw concurrenten. Op welke vlakken scoort u goed en kunt u zich onderscheiden van andere spelers? En waar is er ruimte voor verbetering? Uiteraard zullen een aantal financiële parameters en unieke Graydon-scores niet in deze analyse ontbreken. De Graydon Concurrentieanalyse wordt voor u op maat gemaakt.

Forecastinganalyse

In een periode van discontinuïteit, is het belangrijk om te weten hoe de omzet van uw bedrijf zich ontwikkelt. Wat is de impact van bv. de coronapandemie op uw klantenportefeuille? En welke effecten heeft dit nu en in de toekomst op de omzet van uw bedrijf? Met de Forecastinganalyse simuleert u verschillende economische scenario's.

Meer informatie

Sectoranalyse

Wilt u inzicht in de ontwikkeling van specifieke sectoren? De Graydon Sectoranalyse vertelt u alles over het aantal starters en stopzettingen binnen dit segment, welke bedrijven gaan groeien of krimpen en de financiële gezondheid van de bedrijven in deze sector. Dit stelt u in staat om uw commerciële aanpak gericht vorm te geven. 

Meer informatie

XSeptionsanalyse

Laat u niet verrassen door uw relaties en zorg dat u weet wat er bij uw relaties speelt. De Graydon XSeptionsanalyse screent uw relaties en hun netwerk op opmerkelijke situaties, zoals een verhoogde impact van de COVID-19 pandemie op uw relaties. Zo kunt u problemen als reputatieschade of het mislopen van betalingen voorkomen. U krijgt inzicht in achterliggende netwerken en ongewone gedragingen in één oogopslag. De Graydon XSeptionsanalyse wordt voor u op maat gemaakt.

Meer informatie

Corona Impact Analyse

Wilt u inzicht in de financiële situatie van uw relaties vóór en tijdens de coronacrisis? En hoe dat zich per sector heeft ontwikkeld? De Graydon Corona Impact Analyse laat zien welke sectoren in moeilijk financieel vaarwater zijn beland waarmee u gedreven zakelijke beslissingen kunt maken. 

Meer informatie

Mkb-analyse

Wilt u weten wie van uw leveranciers in de categorie ‘mkb’ vallen, zodat u beter inzicht krijgt in de betaalverplichtingen waaraan u moet voldoen? Met de Graydon mkb-analyse wordt per leverancier weergeven of zij voldoen aan de kenmerken, waardoor u uw cashflow optimaal kunt beheren.

Meer informatie

Gemeenteanalyse

Met deze analyse krijgt u een overzicht van alle relevante (financiële) informatie over alle organisaties binnen uw gemeente. De Gemeenteanalyse geeft u een houvast om een gepast beleid uit te tekenen voor uw lokale economie.

City Dashboard

Het Graydon City Dashboard is een onmisbaar platform voor iedereen die wil weten hoe steden en gemeenten presteren en evolueren op economisch vlak. Burgemeesters en gemeentebesturen, maar ook overheidsdiensten, politieke partijen en consultancy-bedrijven vinden er een schat aan informatie in terug.
 

DNA-analyse

Een DNA-analyse bezorgt u aan de hand van verschillende karakteristieken een beeld van uw ideale klant. Daarnaast wijst ze u op kansen en risico’s in uw klantenportefeuille. Ideaal om procedures in te richten voor verschillende types klanten en om prioriteiten te bepalen. Want u richt uw pijlen beter op financieel stabiele klanten die groei in het vooruitzicht hebben. 

Analyse op maat

Groeiende bedrijven maken slim gebruik van hun gegevens om de juiste strategische beslissingen te nemen. Deze informatie is echter niet altijd beschikbaar of makkelijk te ontsluiten. Voor een analyse op maat profiteert u van onze expertise, onze geavanceerde systemen en tal van unieke databronnen die we kunnen inzetten.

Meer informatie

Succesverhalen
Alle succesverhalen
 • P-services

  "We kunnen de dienstverlening van Graydon van harte aanbevelen aan iedereen binnen onze sector."
  VIncent Vonk
  Finance & Control, P-services
  Lees meer
  Graydon & P-services, een succesverhaal
Resources

Beslis op basis van data