EuroSys & Graydon, een succesverhaal

EuroSys

Dagelijkse credit updates maken het verschil voor EuroSys.

Graydon at work

Claudio Bertozzi, al vijf jaar boekhouder bij EuroSys, werkt sinds augustus 2017 samen met Graydon voor de credit checks. De voordelen volgens hem? “Kort op de bal kunnen spelen en dagelijkse updates.” 

Van garage naar duurzame business

Claudio werkt als boekhouder in een vijfkoppig team, onder leiding van CFO Sonja Palmans. “Ik verzorg voor EuroSys onder andere de btw-aangiftes, de dagelijkse boekhouding en de maand- en jaarafsluitingen.”

“Mark Lens richtte in 1990 EuroSys op. Hij verkocht toen nog gewoon computers vanuit zijn garage. Ondertussen zijn we een bedrijf met 70 werknemers en voorzien we IT-oplossingen voor bedrijven, overheden en scholen. We leveren hardware, software en de nodige ondersteuning. Indien nodig hebben we zelfs IT-buddy’s die in-house gaan helpen bij klanten.”

“Sinds enkele jaren focussen we meer en meer op duurzaamheid. We hebben onze eigen zonnepanelen, ons wagenpark zal binnen twee jaar volledig uit elektrische Tesla’s bestaan en onze klanten kunnen zelfs aan onze openbare laadpalen komen laden. Daarnaast pasten we ons aankoopbeleid aan en eisen we nu ook van onze leveranciers dat ze duurzaam werken.”

Efficiënte credit checks voor grote klanten

“Ons klantenbestand bestaat uitsluitend uit bedrijven met meer dan vijf werknemers. Sinds de opsplitsing van het bedrijf verwijzen we kleinere klanten door naar ons zusterbedrijf Auva. Wij focussen ons dus op grotere spelers, die grotere servers nodig hebben.”

“Onze salesdienst werft de nieuwe klanten aan. Van zodra dit gebeurt, komt Graydon kijken. Ofwel checken we vanuit de boekhouding of de nieuwe klant kredietwaardig is, ofwel doet sales dat zelf. Alle salesmedewerkers hebben immers een toegang tot Graydon Insights. Gewoon het ondernemingsnummer van de klant ingeven en de tool classificeert de gegevens volgens onze zelf ingegeven parameters. Op basis van een kleurcode met groen-oranje-rood zien wij meteen welke betaaltermijnen mogelijk zijn voor die nieuwe klant.”

“Met onze vroegere tool kon alleen de CFO kredietinformatie bekijken. Nu hebben meerdere personen toegang, wat de snelheid en efficiëntie verhoogt.”

“Vroeger moesten we dit handmatig nakijken en konden we dat alleen op de boekhouding. Dankzij de extra logins voor onze salesmensen kunnen ze de voorwaarden meteen bij de klant laten goedkeuren. Efficiënter kan niet.”

Betrouwbare informatie, elke dag

“In 2017 vergeleken we verschillende tools, maar Graydon had de meeste mogelijkheden en de beste formule. Bovendien zijn ze een bekende en betrouwbare bron van financiële informatie.” 

“Voor we Graydon Insights ontdekten, was het onze eigen verantwoordelijkheid om onze klantenfiches regelmatig te updaten. Maar als je weet dat we meer dan 1.000 klanten hebben, dan snap je ook dat dit een huzarenwerkje was. Nu krijgen we dagelijks updates van Graydon en nemen we elke twee à drie dagen de tijd om onze klantenfiches op basis van die info aan te passen. We zien bijvoorbeeld meteen of een klant in wco gaat, zodat we snel kunnen schakelen en voorafbetalingen kunnen invoeren.”

Tweerichtingsverkeer

“Het bewijs is er. Het afgelopen jaar hebben we geen enkel faillissement moeten wegboeken en dat is heel uitzonderlijk. Door die dagelijkse updates kan ons extern debiteurenbeheer heel kort op de bal spelen en dat werpt zijn vruchten af.”

“Het afgelopen jaar hebben we geen enkel faillissement moeten wegboeken.”

“Bovendien zorgt Graydon voor een prima service en worden onze vragen snel beantwoord. Én ze luisteren naar ons. Vorig jaar hadden wij bijvoorbeeld een frauduleuze klant. We hebben dat aan Graydon laten weten en zij nodigden onze CFO meteen uit om mee aan een tool te werken die dat soort scenario’s in de toekomst moet vermijden.”

EuroSys in het kort

OPGERICHT IN 1990 door Mark Lens.

MEER DAN 70 WERKNEMERS verzorgen de IT-noden van bedrijven, scholen en overheidsinstellingen met als einddoel gelukkige, veilige (digitale) werkplekken te creëren.

FOCUS OP DUURZAAMHEID met elektrisch wagenpark, eisen voor leveranciers en recyclage van laptops.

VOORDELEN: totale IT-services, van hardware tot software en support. Gecertificeerd volgens de ISO27001-standaard.

WEBSITE: https://www.eurosys.be/ 

Gelijkaardige publicaties