Fleetmaxx Solutions & Graydon, een succesverhaal

Fleetmaxx Solutions

Betere bedrijfsresultaten dankzij nauwkeurige kredietgegevens en een persoonlijke service.

Fleetmaxx Solutions is een onafhankelijke aanbieder van tankkaarten. Het werkt hiervoor samen met de belangrijkste brandstofmerken in het VK. De dienstverlening is erop gericht om de kosten voor bedrijven te verlagen door korting te geven op brandstoffen. Daarnaast heeft het een aanbod aan tracking apparatuur voor voertuigen, voertuigcamera's, zakelijke mobiele telefonie, vaste lijnen, breedband en verzekeringsoplossingen. Het streeft ernaar klanten te helpen om tijd, geld en administratieve rompslomp te besparen.

Graydon at work

Het snelst groeiende brandstofbedrijf in Schotland

Fleetmaxx Solutions is onderdeel van Oilfast Limited, het snelst groeiende brandstofbedrijf in Schotland. Het bedrijf wordt ondersteund door een gevestigd team met een schat aan ervaring binnen de branche. Steve Kershaw, Head of Credit bij Fleetmaxx Solutions, gebruikt Graydon al meer dan negen jaar, zowel in zijn huidige als in zijn vorige functie (eveneens in de brandstofsector).

"We hebben een kleine kredietafdeling, maar op vlak van ervaring in de brandstofsector kunnen we allemaal dubbele cijfers voorleggen. We streven ernaar om de winst voor het bedrijf te maximaliseren en tegelijkertijd de risico's te beheersen."

Kredietrisico’s beheren

“Graydon heeft een uitstekende reputatie in de brandstofindustrie. De aanbevelingen, de data en de service zijn naar mijn mening ongeëvenaard vergeleken met andere informatiebureaus. Andere bureaus voelen erg geautomatiseerd aan en zijn niet in staat om van het geijkte pad af te wijken als dat nodig is. Graydon is persoonlijk, direct en realistisch en geeft me het vertrouwen dat ik nodig heb om onze doelstellingen te realiseren."

Steve gebruikt Graydon niet alleen voor de onboarding van klanten en om te beoordelen hoeveel krediet een klant mag krijgen. Hij gebruikt verschillende oplossingen binnen de cyclus van kredietrisico.

"De data van Graydon worden gebruikt om onze accounts permanent up-to-date te houden. Zo kan de kredietafdeling zowel proactief als reactief optreden wanneer dat nodig is."

“We zijn trots op de service die we onze klanten bieden en geloven dat we hetzelfde terugkrijgen van Graydon."

Complexe uitdagingen

Elke werkdag op de kredietafdeling bij Fleetmaxx Solutions staat gelijk met nieuwe vragen en uitdagingen, vooral tijdens economisch uitdagende periodes.

“Graydon helpt ons meteen als een kredietscore in vraag wordt gesteld en als we een onmiddellijke beslissing moeten nemen. Het ondersteunt ons ook met de bewaking van bedrijven en het stuurt ons zeer regelmatig updates van gebeurtenissen die van invloed zijn op kredietscores.”

“Graydon staat altijd voor ons klaar. Via e-mail of dankzij een rechtstreekse lijn met onze accountmanager of via klantendienst. De persoonlijke benadering en snelheid van handelen van Graydon, zorgen ervoor dat ook wij een uitstekende dienstverlening kunnen bieden.”

Een uitstekende basis helpt bij succes

Binnen de kredietafdeling van Fleetmaxx Solutions is een goede organisatie belangrijk. Maar het heeft ook een uitstekende basis nodig waar ze op kan terugvallen. Graydon speelt hierin een sleutelrol. Het helpt het team van Steve om die basis op orde te krijgen en het zorgt voor correcte procedures en efficiënte processen.

"Wanneer we de kredietwaardigheid controleren, is het essentieel om binnen enkele seconden een antwoord te krijgen. De kredietbeoordelingen zijn realistisch. Als we echter het gevoel hebben dat een tweede onderzoek nodig is, dan kan dat en binnen een dag of twee krijgen we dan het resultaat. Ideaal om het juiste verwachtingspatroon te creëren en in het kader van SLA’s, zowel intern als extern. De efficiëntie en de snelheid waarmee Graydon kredietbeoordelingen uitvoert, is een essentieel instrument om onze klanten op een uitzonderlijke manier te kunnen bedienen."

Fleetmaxx Solutions & Graydon, een succesverhaal

Uitmuntendheid garanderen

Dankzij de kredietlimieten en de relevante gegevens die Graydon verstrekt, kan Fleetmaxx Solutions vakkundig de juiste beslissingen nemen. Dit betekent dat hun klanten op hun beurt de uitstekende service krijgen die Fleetmaxx Solutions wil bieden.

Hoewel Oilfast en Fleetmaxx Solutions nu een grote, succesvolle organisatie vormen, zijn ze nog steeds een familiebedrijf, gestoeld op het respect voor klanten en personeel.

“We zijn trots op de service die we onze klanten bieden en geloven dat we hetzelfde terugkrijgen van Graydon. We zullen altijd zoeken naar verbeteringen, maar de tools en aanbevelingen van Graydon genieten het vertrouwen van zowel externe als interne belanghebbenden. Op die manier kunnen we verder bouwen aan onze voortdurende groei."

Fleetmaxx Solutions in het kort

Volledige DOCHTERONDERNEMING van Oilfast Ltd.

Meer dan 50.000 klanten.

SPECIALISATIE tankkaarten, verzekeringen, communicatie, tracking apparatuur en cameraoplossingen voor voertuigen.

Fleetmaxx vervaardigt AdBlue®, schakelt de tussenpersoon uit en biedt het aan klanten aan tegen aantrekkelijke tarieven.

HOOFDKANTOOR in Motherwell, Schotland.

WEBSITES https://www.fleetmaxxsolutions.co.uk/ | https://www.oilfast.co.uk/

Gelijkaardige publicaties