PTS Ireland & Graydon, een succesverhaal

PTS Ireland - Plumbing Trade Supplies

Efficiënt en betrouwbaar de kredietwaardigheid controleren voor een beter inzicht.

Graydon at work

PTS Ireland is een bekroonde groothandel in sanitair en verwarming en maakt deel uit van de Travis Perkins Group. Oorspronkelijk opgericht in 1968 als het familiebedrijf Spendlove C Jebb, werd het bedrijf in 2006 overgenomen door het Britse PTS, een toonaangevende leverancier van materialen voor loodgieters. PTS bedient zowel professionele klanten - gaande van installateurs van verwarming, loodgieters, tot de grotere bouwbedrijven - alsook het grote publiek via showrooms.

PTS Ireland geeft professionele klanten een kredietlijn. Deborah Hegan, Credit Control Team Leader bij PTS Ireland en al 15 jaar in dienst van het bedrijf, houdt die kredietlijnen nauwlettend in de gaten. Ze controleert de kredietwaardigheid van nieuwe en bestaande klanten en daarvoor doet ze beroep op de kredietinformatie van Graydon.

"De snelle en professionele service zorgt ervoor dat we de juiste kredietlimieten hebben voor elke klant en dat is absoluut noodzakelijk voor onze organisatie."

Internationale kredietinformatie onmisbaar

PTS Ireland, met hoofdzetel in Belfast,  heeft zeven vestigingen in Noord-Ierland en één in Ierland (Dublin). Het heeft dus een leverancier nodig die internationale kredietinformatie kan leveren wanneer Ierse klanten een kredietlijn aanvragen. Deborah en haar team gebruiken hiervoor al meer dan vijf jaar de oplossingen van Graydon en ze zijn zeer te spreken over de kredietrapporten en tools.

“In het verleden gebruikte het Britse bijkantoor van PTS een andere leverancier, die evenwel niet voldeed omdat die geen internationale kredietrapporten verstrekte. Nochtans is dat cruciaal voor onze Ierse activiteiten. Graydon kon ons die internationale kredietinformatie wel leveren. Zo krijgen we ook van onze Ierse klanten een volledig begrip van het betalingsgedrag en kunnen we hen de juiste kredietlimiet geven."

"Graydon kon ons internationale kredietrapporten leveren om de Ierse markt te bedienen."

Betrouwbare gegevens

Een oplossing zoals het Graydon Decision Model neemt bovendien de tijd en de complexiteit weg die nodig is om kredietrapporten van individuele klanten te ontleden. Het stelt Deborah in staat om snel het financieel risico in te schatten dat gepaard gaat met kredietverlening. Ze vertrouwt dan ook geregeld op de beoordeling van het beslismodel.

“Het versnelt het interne acceptatieproces, aangezien een groot deel van de besluitvorming op deze manier geautomatiseerd is. In sommige gevallen zal het resultaat van het beslismodel van naderbij bekeken en bevestigd of mogelijk manueel bijgestuurd worden. Bijvoorbeeld als de klant al langer een relatie heeft met PTS of als de klant recent overgenomen is door een bedrijf met ander kredietgedrag.”

PTS Ireland & Graydon, een succesverhaal

Risicobeheer

Het gebeurt dat nieuwe klanten een aanvraag indienen voor een kredietlijn, maar niet voldoen aan de vereisten. Het is dan aan het salesteam om de klant te laten weten dat PTS geen krediet zal toestaan.

"We streven ernaar om de beste klantenservice te bieden. Dus werken we samen met onze klanten om hen op de beste manier van dienst te zijn, maar we moeten ook het risico van kredietverlening beheersen."

Monitoring houdt PTS Ireland op de hoogte van eventuele wijzigingen

Ook de monitoring tool van Graydon maakt een belangrijk onderdeel uit van het creditmanagement bij PTS Ireland. Deborah vertrouwt op monitoring omdat ze dan op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen bij de klant.

“Het kan om belangrijke veranderingen gaan die van invloed zijn op de beoordeling van het kredietrisico. Monitoring zorgt ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen, zodat we de kredietlimieten meteen kunnen aanpassen als dat nodig is."

"De vriendelijke en professionele klantenservice die ik van Graydon krijg, maakt het een geweldig bedrijf om mee samen te werken."

En tot slot …

“Het leukste aan werken met Graydon? De vriendelijke en professionele klantenservice die ik van Graydon krijg, maakt het gewoon een geweldig bedrijf om mee samen te werken."

PTS Ireland in het kort

Meer dan 20.000 ARTIKELEN IN VOORRAAD die de volgende dag kunnen geleverd worden

SHOWROOMS in Belfast en Enniskillen

Ontving de BEST CUSTOMER SERVICE award in 2016

Al meer dan 50 jaar actief als handel in SANITAIR en VERWARMING

WEBSITE: https://www.ptsireland.co.uk/

Gelijkaardige publicaties