River Mounts & Graydon, een succesverhaal

River Mounts

Kredietinformatie in de juwelenindustrie om belangrijke beslissingen te nemen en klanten snel te bedienen.

Graydon at work

Tracey Cooper is Credit Manager op de financiële afdeling van River Mounts, een fabrikant en groothandel van juwelen. De hoofdzetel van het bedrijf is gevestigd in Birmingham in het Verenigd Koninkrijk, maar het bedrijf heeft ook een vertegenwoordiging in Hatton Garden in Londen. Daarnaast breidde River Mounts uit met een kantoor in Antwerpen om de Belgische markt en de buurlanden te bedienen.

Vertrouw op gegevens

Tracey is vier jaar in dienst bij River Mounts. Drie jaar lang kan ze al rekenen op de informatie van Graydon, waar ze overigens goede ervaringen mee had. Ze maakte in het verleden al gebruik van Graydon toen ze nog werkte voor een bedrijf in de maakindustrie. Ze gebruikt de oplossingen vooral om de kredietwaardigheid van nieuwe en bestaande klanten te controleren.

“De informatie van Graydon is van groot belang, zeker in het huidige economische klimaat.”

“River Mounts gebruikte aanvankelijk een ander bedrijf om kredieten te controleren. Maar ik merkte dat de informatie niet compleet was, dus stelde ik Graydon voor. De informatie van Graydon is immers van groot belang, zeker in het huidige economische klimaat.”

Kredietcontroles zijn de sleutel tot besluitvorming

Sinds de oprichting van het bedrijf, in 2005, is River Mounts in het Verenigd Koninkrijk uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van ringsteunen voor diamanten ringen.

Tracey vertrouwt op de oplossingen van Graydon, zoals kredietrapporten en monitoring, om toegang te krijgen tot de juiste data en om financiële risico's in te schatten. Op die manier kan ze beslissen of het veilig is om professionele klanten krediet te verlenen of niet. Die klanten variëren van detailhandels, online winkels en fabrikanten-kunstenaars die ringen ontwerpen, maar hulp nodig hebben om ontwerpen om te zetten in een tastbaar item. De tools die Tracey gebruikt, zorgen ervoor dat ze juiste beslissingen kan nemen en weet welke klanten bij River Mounts een kredietlijn kunnen krijgen.

"De informatie die ik van Graydon krijg, is up-to-date, gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk beschikbaar."

"Graydon heeft me aanzienlijk geholpen. Ik weet dat de informatie die ik krijg up-to-date is, ze is gemakkelijk te begrijpen en de rapporten zijn onmiddellijk beschikbaar."

Verbetering van efficiëntie en samenwerking

De kredietrapporten en monitoringtool van Graydon helpen Tracey en het team van River Mounts om het pad te effenen voor het salesteam. Dat kan nu veel efficiënter bestaande en potentiële klanten benaderen. Het betekent immers dat sales minder tijd verspilt aan telefoontjes en onnodige verplaatsingen als de kredietinformatie van klanten niet overeen stemt met de vereisten die River Mounts stelt.

"Dankzij de oplossingen van Graydon hebben Sales Executives veel tijd kunnen besparen en is onze algehele efficiëntie verbeterd."

Tracey weet immers op voorhand hoeveel krediet River Mounts kan geven aan een klant. Dit komt uiteindelijk ook de klantervaring ten goede, want er is nu minder tijd nodig om beslissingen te nemen over eventuele kredieten.

Klantervaring met Graydon

Tracey en haar team bij River Mounts zijn niet alleen tevreden over de betrouwbare kredietinformatie, maar ook over de persoonlijke benadering die het Customer succes-team van Graydon biedt.

“De account managers bij Graydon zijn fantastisch en de klantenservice is uitstekend. Waarom zou ik ergens anders naartoe gaan? "

River Mounts in het kort

Eén van de grootste leveranciers in het Verenigd Koninkrijk van RINGSTEUNEN voor diamanten ringen

In 2019 uitgeroepen tot INDUSTRY SUPPLIER OF THE YEAR

Voornamelijk actief in het VERENIGD KONINKRIJK, met hoofdzetel in Birmingham

Vestigingen in LONDEN en ANTWERPEN

WEBSITE: River Mounts 

Gelijkaardige publicaties