press release

Sneller en beter integriteitsonderzoek door GraydonCreditsafe en Noctua Samen sterker in de strijd tegen ondermijning

De bestrijding van misbruik van vergunningen en het onderzoeken of er geen criminele activiteiten worden gefinancierd met overheidsgeld. Dat kost gemeenten tijd en geld. Overheden kunnen een integriteitsonderzoek doen op grond van de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob). De samenwerking van GraydonCreditafe en Noctua stelt gemeenten in staat om sneller duidelijkheid te krijgen door een technische stap voorwaarts te maken. Beide partijen verbeteren hiermee de service naar hun klanten aanzienlijk. Door het toevoegen van de (financiële) GraydonCreditsafe ‘red flags’ aan die van Noctua komen onderzoekers sneller tot bruikbare en vereiste inzichten.
Sneller en kwalitatief beter resultaat

“De gemeentelijke onderzoeker wordt met deze samenwerking optimaal ondersteund. Robots elimineren handmatig vooronderzoek, waardoor het werk van de onderzoeker neerkomt op het ontrafelen van de ‘red flags’ die de software genereert. Kort gezegd: het werk wordt veel sneller, kwalitatief beter en met meer plezier gedaan.” aldus Horst Streck CEO van Noctua.

Aanzienlijke besparing van tijd en geld

“Bibob-afdelingen van gemeenten profiteren als eerste van onze samenwerking door gebruik te maken van Noctua met geïntegreerde Graydon data. Geautomatiseerd vooronderzoek, uniforme workflow en rapportages, en met meer dan 100 mogelijke ‘red flags’ die worden getoond. Een aanzienlijke tijd- en geldbesparing, waarbij het interessante werk overblijft voor de onderzoeker.” zegt Roberto Tessaro Corporate Accountmanager van Graydon.

Gemeenten eerst

Gemeenten worden als eerste in staat gesteld om kennis te nemen en gebruik te maken van deze technische toepassing. Vervolgens wordt deze ook aangeboden aan andere overheden die integriteitsonderzoeken uitvoeren.

 

Boilerplate Noctua

Onder de handelsnaam Noctua leveren wij onderzoeks software aan overheden en financiële instellingen in Nederland en België. De innovatieve onderzoeks software is ontwikkeld in samenwerking met forensische afdelingen van onze klanten. Wat de software uniek maakt zijn de verschillende vormen van visualisatie, waarbij dynamisch meerdere lagen diep in gewenste bronnen kan worden gezocht. Noctua ondersteunt de gebruiker, waarbij deze wordt gemotiveerd om beter te zoeken. Hiermee dragen wij bij aan voorkomen en zichtbaar maken van witwassen, fraude en andere ongeoorloofde activiteiten voor een betere samenleving.

Boilerplate GraydonCreditsafe

ls GraydonCreditsafe bundelen we onze krachten. We brengen kennis, vertrouwen, kracht en data samen. We zijn ‘s werelds meest gebruikte leverancier van geavanceerde informatie over bedrijven waar ook ter wereld. En we leveren toonaangevende oplossingen specifiek voor onze lokale markten. Met een gezamenlijke geschiedenis van meer dan 150 jaar, leveren Creditsafe en Graydon nu samen geïntegreerde bedrijfsinformatie-oplossingen. Hiermee dragen we bij aan de langetermijngroei en financiële stabiliteit van onze klanten. GraydonCreditsafe is onderdeel van de Creditsafe Group, de meest gebruikte aanbieder van online bedrijfskredietrapporten ter wereld.

Gelijkaardige publicaties