Input Adviesgroep & Graydon, een succesverhaal

Input Adviesgroep

“Om heel eerlijk te zijn, weet ik niet of er vandaag een echt alternatief is voor Graydon”

Graydon at work

Input Adviesgroep is een onafhankelijke adviseur binnen de wereld van kredietverzekeringen. Het bedrijf is al meer dan 20 jaar actief op de markt en beschikt over een klein team met ervaren adviseurs. Deze specialisten informeren klanten over alle aspecten van kredietverzekering, zoals dekking, limieten en zelfbeoordeling, maar ook over een optimaal creditmanagementbeleid en kredietinformatie. Het bedrijf biedt de oplossingen van Graydon aan, maar gebruikt ze ook voor interne processen. Accountmanager Caroline Romijn-Put is er uitermate mee vertrouwd en erg tevreden over.

“Bedrijven die een kredietverzekering willen afsluiten, krijgen bij ons de mogelijkheid om een zelfbeoordeling uit te voeren”, vertelt Caroline. “Met die zelfbeoordeling kan de verzekerde op een bepaalde manier zijn dekking vaststellen. Dat kan onder andere wanneer de klant betaalervaringen met zijn klant heeft opgebouwd of door een positief kredietinformatierapport voor te leggen. Een rapport van Graydon mogen klanten daar bijvoorbeeld voor gebruiken.”

Bedrijfsinformatie voor het beste advies

Input Adviesgroep is al verschillende jaren klant bij Graydon, al doet het ook beroep op andere informatieleveranciers. Maar daar zijn goede redenen voor.

“Het is geen verplichting, maar we werken met verschillende informatieleveranciers. Het is namelijk interessant om te weten wie de hoogste dekking afgeeft. Dat is een positief gegeven voor de zelfbeoordelingslimiet. Als we bijvoorbeeld merken dat Graydon vergeleken met andere partijen hogere limieten toekent, dan zullen we dat zeker aan de klant laten weten. Het is immers in zijn voordeel en zo kunnen we onze klanten op de beste manier adviseren.”

“We werken met meerdere informatieleveranciers samen omdat we onze klanten dan op de beste manier kunnen adviseren.”

“Het is ook prettig om verschillende leveranciers naast elkaar te kunnen leggen, zodat we de verschillen kunnen zien. Onze klanten gebruiken namelijk ook vaak bedrijfsrapporten van verschillende informatieleveranciers. Soms is dat Graydon, maar dat kan ook een andere aanbieder zijn. We vinden het dan ook belangrijk om te weten hoe die rapporten van Graydon en die van andere partijen eruit zien en hoe er gewerkt wordt. Op die manier kunnen we goed meepraten en ook beter adviseren. En als een klant met een andere aanbieder werkt en die geeft lage cijfers, dan kunnen we makkelijk inspringen en hem laten weten als een andere aanbieder betere cijfers geeft."

Input Adviesgroep & Graydon, een succesverhaal - team

Unieke Graydon UBO-check voor interne processen

Voor de interne processen doet Input Adviesgroep vooral beroep op de unieke UBO-oplossing van Graydon.

“Naast de traditionele bedrijfsinformatie zoeken we in de Graydon-database vaak naar de UBO’s van een organisatie. Het is voor ons erg belangrijk om te weten met wie we aan tafel zitten en ook wie de uiteindelijke polis zal tekenen. Dat moet sowieso de UBO zijn. Het zou jammer zijn als we onderhandelen met een persoon als achteraf moet blijken dat die geen tekenbevoegdheid heeft. Daarvoor gebruiken we dus de UBO-check van Graydon.”

“We gebruiken de UBO-oplossing van Graydon om te vermijden dat we onderhandelen met iemand die geen tekenbevoegdheid heeft.”

“Als we op pad gaan naar nieuwe klanten dan gebruiken we natuurlijk ook de rapporten om bijvoorbeeld te weten hoe groot een bedrijf is, hoeveel omzet het draait, wat de kredietwaardigheid is, enz. Op die manier kunnen we al min of meer een inschatting maken of een kredietverzekering eventueel interessant kan zijn.”

“Waar Graydon het verschil maakt? Inhoudelijk maakt Graydon het verschil doordat de limieten vaak hoger liggen. Daarnaast vinden we dat de mensen die bij Graydon werken sowieso vriendelijker zijn dan bij sommige andere informatieaanbieders. Die kunnen nogal eens agressief in de wedstrijd zitten. Ook dat is een groot verschil”, lacht Caroline. “En natuurlijk de UBO-checks. De UBO-rapporten zijn erg overzichtelijk en dat werkt gewoon prettig. Soms te prettig omdat ik merk dat ik het vaak als een standaard database gebruik. Maar het is een unieke oplossing waar we prima mee geholpen zijn.”

“Mocht Graydon morgen wegvallen, dan zullen we wellicht op zoek moeten naar een andere geschikte partij. Maar om heel eerlijk te zijn, weet ik niet of er die vandaag echt is in Nederland.”

Financiële trainingen

Zusterbedrijf Input Support gebruikt de bedrijfsrapporten van Graydon ten slotte tijdens financiële trainingen, zoals balanslezen.

“Bij zo’n training openen we dan een rapport uit de database van Graydon en dan gaan we live zo’n balans met de cursist doornemen. Veel interessanter, want het gaat om echt materiaal van een echt bedrijf en niet om één of ander oud voorbeeld uit een oud boekje.”

Input Adviesgroep in het kort

Input Adviesgroep is een FAMILIEBEDRIJF met ruim 20 jaar ervaring.

Het levert ONAFHANKELIJK ADVIES in de wereld van kredietverzekeringen.

Het telt klein team met ERVAREN ADVISEURS in kredietverzekeringen.

TRAININGEN balanslezen, creditmanagement, debiteurenbeheer, kredietacceptatie en telefonisch incasseren.

WEBSITE: https://www.inputadvies.nl/

Gelijkaardige publicaties