CA Consumer Finance & Graydon, een succesverhaal

Crédit Agricole Consumer Finance

Credit checks versnellen de kredietverstrekking.

Graydon at work

Roy Busschers, Strategisch Business Development Manager bij Crédit Agricole Consumer Finance, vertelt over het belang van snelle beslissingen in de wereld van consumentenkredieten. En over de rol van credit checks binnen dat gehele proces.

Kredieten voor automotive

Roy Busschers onderzoekt als strategic business development manager of potentiële samenwerkingen met partners wel verantwoord zijn. Als er samenwerkingen ontbreken, zet hij ze op. Die samenwerkingen gaan over kredieten voor particuliere en zakelijke klanten. De Nederlandse afdeling van het Franse Crédit Agricole specialiseert zich immers in het verstrekken van consumentenkredieten.

“Onze klanten gebruiken de fondsen voor de leasing of aankoop van nieuwe wagens, voor investeringen in hun onderneming of voor persoonlijke aankopen. Onze portefeuille situeert zich onder meer binnen de automotivesector, maar blijft daar niet toe beperkt.”

Het uitgebreide klantenbestand van een kredietverstrekker

“Ons klantenbestand is behoorlijk gevarieerd: van autobedrijven tot andere productleveranciers, en meer. Wanneer zij voor een klant een financiering aanvragen, moeten wij snel kunnen beslissen of we dat krediet kunnen en willen verstrekken. Als financier moeten wíj achter de gegevens aangaan. Op dat moment rekenen we op Graydon om te kijken of de klant de lease of lening kan betalen.” 

Snelheid is de sleutel

“Onze klanten contacteren ons voor een krediet aan hun klanten. De snelheid waarmee wij kunnen terugkoppelen over een al dan niet mogelijke financiering, is dus essentieel. Voor hún werking, maar ook voor de bestendigheid van onze klantenrelaties.”

“Sinds we met Graydon in zee gingen, ging die responstijd er sterk op vooruit. Wij zien in een mum van tijd kredietrapporten en krijgen meteen een beeld van de samenstelling van een bedrijf. Zo kunnen we heel snel het risico inschatten van een krediet voor een zakelijke klant.”

“Dankzij verbeterde efficiëntie kunnen we meer kredietaanvragen behandelen.”

“Vroeger duurde een aanvraagbehandeling ongeveer 15 minuten. Nu doen we dat op 2 tot 3 minuten tijd. Dankzij die verbeterde efficiëntie kunnen we dus meer kredietaanvragen behandelen.”

Gebrek aan monitoring heeft zware gevolgen

“Credit checks zijn niet alleen van belang aan het begin van een samenwerking. Daar kwamen we jammer genoeg op een pijnlijke manier achter.”

“Voor we met Graydon samenwerkten, ging een van onze klanten failliet en startte een nieuw bedrijf onder dezelfde naam. We wisten dat niet, waardoor we onze contracten niet konden aanpassen en veel geld verloren. De voertuigen waarover het krediet ging, waren immers gewoon weg. Onze concurrenten waren wél op de hoogte en bleven gespaard van dat verlies.”

“Die ervaring leerde ons het belang van monitoring. Dankzij de monitoringfunctie van Graydon worden we nu regelmatig én tijdig geïnformeerd over wijzigingen bij onze klanten.”

“De kosten van de Graydon-diensten wegen lang niet op tegen het mogelijke verlies.”

Graydon als winnaar uit de bus

“Dankzij Graydon kunnen we sneller beslissen, hebben we een beter zicht op veranderingen bij onze klanten, voldoen we aan de relevante wetgeving en creëren we intern meer tijd en ruimte voor andere dingen. We hoeven ons hier zelf niet meer mee bezig te houden en worden vanzelf geïnformeerd.”

“Tijdens onze zoektocht naar een credit check partner, nodigden we meerdere partijen uit. Graydon bleek de enige die uit identieke bronbestanden de uiteindelijke belanghebbende of UBO wist te halen. Hun procedures zijn gewoonweg beter, slimmer en handiger dan die van de concurrenten. Wij wisten meteen dat we op Graydon konden rekenen om betrouwbare informatie te vinden.”

CA Consumer Finance in het kort

NEDERLANDSE AFDELING van een Franse onderneming.

MARKTLEIDER in consumentenkrediet voor automotive en andere.

BEWUST LENEN als basisprincipe.

VOORDELEN: verzekert snelle terugkoppeling en financiering, plaatst mensen voorop in de processen en biedt digitaal gemak. 

WEBSITE: https://www.ca-consumerfinance.nl/

Gelijkaardige publicaties