Germains Seed Technology & Graydon, een succesverhaal

Germains Seed Technology

Snelle en efficiënte kredietbeslissingen verhogen de klanttevredenheid.

Germains Seed Technology is opgericht in 1871 om oplossingen te ontwikkelen die de opbrengst van suiker maximaliseren. Germains introduceerde een van de eerste technologieën voor zaadkorrels in de landbouwsector en zorgde voor een revolutie in de manier waarop suikerbieten werden geplant.

Graydon at work

Tuinbouw en agrarische sector

Tegenwoordig levert Germains Seed Technology toonaangevende innovatieve zaadtechnologieën voor producenten en telers van suikerbieten, groenten en bloemen en zaden over de hele wereld.

Martijn ten Velde is Assistent Accountant bij Germains Nederland, een zelfstandige vestiging van het moederbedrijf ABF Grains UK. Het levert diensten aan de tuinbouw en de agrarische sector door zaden te kweken voor een hogere gewasopbrengst. Martijn begon in 2016 bij Germains op de afdeling Finance.

“In mijn rol ben ik het belangrijkste aanspreekpunt voor relevante interne en externe stakeholders, zoals Crediteuren en Debiteuren.”

Een uniforme aanpak implementeren

“Om meer te weten te komen over nieuwe potentiële klanten, gebruikt de verkoopafdeling de kredietinformatie van Graydon. Ze houden ook in de gaten hoe bestaande klanten er financieel voor staan, zodat ze een duidelijk beeld krijgen van de huidige situatie.”

Germains Nederland vertrouwt op de kredietrapporten van Graydon om dieper in te gaan op de financiële status van hun (potentiële) klanten. Dit betekent dat ze altijd een uitstekende kennis van hun klanten hebben. Zowel de afdeling Sales als Finance vertrouwen op Graydon om de juiste inzichten te krijgen en financiële beslissingen te nemen.

Germains Seed Technology & Graydon, een succesverhaal

Vertrouwen en transparantie zijn essentieel

Germains volgt de beoordelingen en het advies van de Graydon kredietrapporten om zich te informeren als ze kredietbeslissingen nemen. Het salesteam van Germains speelt daarin een cruciale rol. Met het rapport in de hand bieden ze de klant de meest geschikte betalingscondities aan. Het werkt op die manier nauw samen met de afdeling Finance, die verklaart waarom een bepaalde kredietlimiet wordt aangeboden.

De financiële afdeling zal advies geven over de specifieke situatie van de klant. Als het niet zeker is of het de klant krediet kan geven, dan zal het verkoopteam betaling eisen vóór levering.

“De informatie en de adviezen die we krijgen van Graydon maken deel uit van de onderhandelingen over de betalingstermijn. Soms tonen we de klant het kredietrapport over hun bedrijf, zodat hij zelf kunnen zien hoe we tot een beslissing gekomen zijn. Op dat vlak zijn we dus zeer transparant.”

Uniformiteit en een hoge klanttevredenheid

Bedrijfsrapporten en andere oplossingen zorgen voor uniformiteit in de manier waarop Germains kredietbeslissingen neemt. Bovendien wordt het proces versneld omdat er geen handmatig onderzoek nodig is.

"We kunnen gemakkelijk en snel zien hoe onze klanten scoren op financieel vlak. Daarnaast kunnen onze vertegenwoordigers achter de schermen kijken om de klanten beter te begrijpen".

Germains werkt voortdurend aan de verbetering van de klanttevredenheid door de klanten een snelle service en de meest innovatieve zaadtechnologieën aan te bieden.

“Dankzij de oplossingen van Graydon bedienen we onze klanten nu met een snelheid en efficiëntie die voorheen onmogelijk was. Dat heeft geleid tot een hogere klanttevredenheid.”

“Dankzij de oplossingen van Graydon bedienen we onze klanten nu met een snelheid en efficiëntie die voorheen onmogelijk was.”

Reactietijd van vitaal belang

"Graydon heeft een zeer goede klantendienst, die bereid is om te helpen waar mogelijk. Wat me vooral aanspreekt aan de samenwerking is de reactietijd. Soms krijgen we een melding van een klant dat er een wijziging is in hun financiële structuur. Dit is soms maanden voordat er een jaarverslag beschikbaar is. Onze contactpersoon bij Graydon maakt dan gebruik van het uitgebreide netwerk van contacten om zelfstandig te controleren of dit klopt of niet. Deze is voor mij ook een groot voordeel aan de samenwerking met Graydon.”

Voor Martijn van Germains betekent het immers een extra controle als ze nieuwe informatie krijgen over de financiële situatie van een klant.

Germains in het kort

Germains Seed Technology ONTWIKKELT innovatieve, toonaangevende conventionele en biologische zaadoplossingen, gespecialiseerd in Prime, Pellet, Filmcoat en Health.

De missie van Germains is op lange termijn DUURZAME EN WINSTGEVENDE GROEI realiseren voor alle belanghebbenden en partners door de beste zaadtechnologieën aan te bieden.

Germains heeft vier onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in de VS en EUROPA, waar het voortdurend onderzoek en ontwikkeling uitvoert.

WEBSITE: Germains Seed Technology

Gelijkaardige publicaties