Gulle verkopers opgelet!
Terug naar overzicht
blog

Gulle verkopers opgelet!

Prijs, kwaliteit, korting, service. Het zijn allemaal zaken waarover onderhandeld kan worden door verkopers. Prima als je iets weggeeft om de deal binnen te halen, maar sommige verkopers spelen ook op andere vlakken voor Sinterklaas.
 

De betalingstermijn

De betalingstermijn biedt naast de bekende gebieden ook mogelijkheden tot onderhandeling.
Laten we eens uitgaan van een standaard betalingsconditie van 30 dagen. Als een klant aangeeft dat hij een termijn van 60 dagen hanteert, gebeurt het nog veel te vaak dat verkopers reageren met een: “Okay, geen probleem, geef ik even door bij ons intern, dan passen we dat wel aan.” En dat is jammer, want ook over betalingstermijnen kan onderhandeld worden.

Het goedkoopste krediet...

…is leverancierskrediet. Met een rentepercentage van 0,0 % is het gunstiger om leningen bij leveranciers aan te gaan dan bij de bank. Besef wel dat wanneer u niet over uw geld kan beschikken, u daar kosten van heeft. In het meest ongunstige geval moet u bij uw bank aankloppen terwijl u op papier over voldoende liquide middelen beschikt. De betalingsconditie is er dus niet voor niets.

Onderneming wordt bank

Menig verkoper staat niet stil bij de gevolgen van late betaling. Zeker in een organisatie waar verkoop leading is, doen we niet zo moeilijk. Naast de producten verkopen veel sales mensen dus ook een stuk krediet. Zo wordt uw onderneming een gratis bank.

Gelijkaardige publicaties