press release

Creditsafe neemt bedrijfsinformatiespecialist Graydon over van Atradius

KLAAR VOOR EEN GROEI-IMPULS OP DE EUROPESE MARKT

Amsterdam/Den Haag, 1 maart 2022

Creditsafe Nederland BV (onderdeel van Creditsafe Group), de wereldwijd specialist in krediet- en risicoinformatie, neemt Graydon over. Graydon voorziet klanten al meer dan 130 jaar van bedrijfsinformatie en was de afgelopen 5 jaar 100% dochteronderneming van toonaangevend kredietverzekeraar Atradius. Graydon is marktleider in Nederland en België en sterk vertegenwoordigd op de Britse markt.

Zowel Creditsafe als Graydon voorzien hun klanten van een uitgebreid aanbod geïntegreerde bedrijfsinformatie om zich te verzekeren van groei en economische stabiliteit op de lange termijn. Creditsafe en Graydon hebben beiden voordeel van deze overname, die de katalysator vormt voor innovatie en een groeiend klantenbestand. Door samen te gaan wordt de expertise en internationale dekking van Creditsafe gecombineerd met de marktkennis en analytische diensten van Graydon. Zowel beide bedrijven als hun wereldwijde klanten zullen hierdoor groeien.

“Creditsafe is een sterke, solide partner voor Graydon", aldus David Capdevila, CEO van Atradius. "Creditsafe is een van onze leveranciers, wij werken succesvol samen via onze Iberische informatieleverancier Iberinform, en we zijn overtuigd van de waarde van hun unieke kennis en marktdekking voor Graydon.”

Graydon biedt ons de mogelijkheid om te investeren in een bekend bedrijf en merk, waardoor we sneller kunnen groeien in deze markten en onze positie als Europees marktleider kunnen verstevigen”, zegt Cato Syversen, CEO van Creditsafe.

We vinden dat Graydon en Creditsafe samen sterk staan om duurzame groei te versnellen en onze klanten lokaal en wereldwijd te bedienen. Dat Graydon nu onderdeel uitmaakt van de Creditsafe organisatie is goed nieuws voor al onze klanten; zij krijgen de wereldwijde Creditsafe Solutions gecombineerd met de toonaangevende data intelligence oplossingen van Graydon”, aldus Gertjan Kaart, Managing Director Creditsafe Nederland BV.

Commentaar Graydon: “We treden graag toe tot de organisatie van Creditsafe, de marktleider in kredietinformatie. Graydon en Creditsafe passen goed bij elkaar. Beide bedrijven profiteren van deze overname; we zullen onze groei kunnen versnellen.”

We zijn verheugd om de overname van Graydon, marktleider op de Nederlandse en Belgische bedrijfsinformatiemarkt, te kunnen aankondigen. Dit stelt ons in staat om agressief onze aanwezigheid in deze markten uit te breiden en onze propositie te verstevigen”, zegt Cato Syversen, CEO van Creditsafe.

Over Creditsafe

Creditsafe, de wereldwijde business intelligence-experts, zijn 's werelds meest gebruikte leveranciers van bedrijfsrapporten. Vandaag de dag vertrouwen meer dan 110.000 klanten wereldwijd op Creditsafe om cruciale zakelijke beslissingen te nemen. Met behulp van realtime gegevens uit meer dan 9.000 bronnen in meer dan 160 landen biedt Creditsafe haar klanten duidelijkheid over hun commerciële landschap, waardoor ze met vertrouwen de risico's binnen hun bedrijf kunnen optimaliseren.

www.creditsafe.com

Over Graydon

Graydon helpt bedrijven en overheden al bijna 135 jaar aan bedrijfsinformatie. Graydon verzamelt, analyseert en interpreteert data en verschaft inzicht in kredietinformatie en risk & compliance. Graydon stelt organisaties in staat om de juiste beslissingen te nemen op basis van relevante zakelijke inzichten om ethische, transparante en verantwoorde handel te bevorderen. Graydon is een innovatieve zakenpartner die voorspellende scores creëert en hoogwaardige inzichten op maat levert. Dit beperkt risico's en vergroot de commerciële kansen. Graydon heeft kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Londen en Cardiff.

www.graydon.nl

www.graydon.be

www.graydon.co.uk

Over Atradius

Atradius biedt wereldwijd handelskredietverzekering, borgstelling en incassodiensten via een strategische aanwezigheid in 50 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie van 200 miljoen bedrijven wereldwijd. Haar producten voor kredietverzekering, borgstelling en incasso helpen bedrijven over de hele wereld te beschermen tegen betalingsrisico's die gepaard gaan met de verkoop van producten en diensten op handelskrediet. Atradius maakt deel uit van Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), een van de toonaangevende verzekeraars in Spanje en wereldwijd op het gebied van kredietverzekeringen.

https://group.atradius.com

Creditsafe werd geadviseerd door KPMG Corporate Finance (financieel adviseur), Van Veen Advocaten (juridisch adviseur), ondersteund door Meijburg Legal (juridisch adviseur) en EY (Belastingen). Atradius werd geadviseerd door Kempen & Co (financieel adviseur) en Osborne Clarke (juridisch adviseur).

Contacts

Creditsafe
David O’ Reilly - David.O’Reilly@creditsafe.ie

Graydon
Manon Kellenaar - Manon.Kellenaar@graydon.nl

Atradius
Dirk Hagener - Dirk.Hagener@atradius.com

Gelijkaardige publicaties