Market Outlook Paper Graydon - Meer doen met minder

Meer doen met minder

Met efficiëntieslagen turbulentie de baas.

Ondanks de coronapandemie zijn er maar een beperkt aantal bedrijven failliet gegaan. Overheden hebben geprobeerd om bedrijven zoveel mogelijk overeind te houden met behulp van steunmaatregelen, maar toch kunnen grote klappen voor het bedrijfsleven niet uitblijven. De vraag is hoe dit verder zal evolueren, maar daar is nog geen concreet antwoord op.

Binnenkort stopt de overheid met haar steunmaatregelen. Wellicht komen dan heel wat bedrijven, waaronder ongetwijfeld ook een aantal van uw zakenrelaties, in de problemen. Hoe springt u daar proactief mee om? U kunt snijden aan de uitgavenkant, om uw organisatie zo kostenefficiënt mogelijk in te richten. Zonder daarbij uw wettelijke verplichtingen te verwaarlozen. Toezichthouders houden immers geen rekening met pandemieën. Maar u kunt ook consolideren en automatiseren aan de klantkant. De klanten die u heeft, moet u op zijn minst zien te behouden.

Het is dan ook van groot belang om uw klantportfolio goed in de gaten te houden. Want kan uw klant nog aan zijn betaalverplichting voldoen als de staat straks haar steun stopzet?

Download Market Outlook Paper

In deze Market Outlook Paper leest u wat u alvast zelf kunt doen:

  • Door aan de uitgavenkant op uw kosten te letten
  • Door aan de klantkant zoveel mogelijk obstakels weg te halen 
  • Door te automatiseren en vol in te zetten op datagedreven ondernemen
Andere Market Outlook Papers