Debiteurenbeheer
Terug naar overzicht
blog

Internationale bedrijfsinformatie verzamelen, een vak apart

In eigen land heeft u in een handomdraai concrete, betrouwbare en actuele informatie over ondernemingen en personen waarmee u onderhandelt. Internationaal gezien is dat niet zo simpel, terwijl u uw nieuwe zakenrelatie ook in het buiteland wilt kunnen vertrouwen. Voor veel bedrijven is het risico om niet betaald te krijgen een van de voornaamste redenen om niet te gaan exporteren.

Wanneer u met een onderneming zakendoet, zijn er veel vragen die u bezighouden. Heeft uw klant voldoende liquide middelen om te betalen? Gaat u uw geld wel (op tijd) krijgen? Is de bestelling serieus en zijn de bedrijfsleiders te vertrouwen? Door onbetaalde facturen, verloren goederen en bedrijven die opeens verdwenen, kwamen veel internationale exporteurs van een koude kermis thuis.

Toegang tot een internationaal netwerk vol informatie

Toch biedt ondernemen in het buitenland talloze kansen. Er zijn gelukkig ook talloze manieren om informatie in te winnen. Gespecialiseerde bureaus zoals Graydon hebben internationaal een sterk netwerk van betrouwbare partners. Zij hebben snel toegang tot lokale informatiebronnen en daar profiteert u van mee. Het grote voordeel is dat die partners de markt kennen, snel kunnen handelen en dat u zelf niet uw weg hoeft te vinden bij officiële instanties (in een taal die u niet beheerst).

Graydon heeft ook vestigingen in België en het Verenigd Koninkrijk. Binnen deze groep streven we naar eenzelfde kwaliteit, service, een uitgebreid arsenaal aan bronnen, nieuwe ontwikkelingen gebaseerd op de behoefte van de klant, customer experience en het meest volledige en correcte beeld van een zakenrelatie.

Gedetailleerde informatie over bedrijven in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk vindt u zo snel via uw vertrouwde contactpersoon.

Europees netwerk levert gedetailleerde bedrijfsinformatie

Gaat u internationaal ondernemen? Dan moet u eerst op zoek naar een betrouwbaar bedrijfsinformatiekantoor. Vervolgens dient u te weten welke informatie ze u kunnen verschaffen. In hoeverre zijn die gegevens correct? Hoe vaak wordt de informatie geactualiseerd? Worden de gegevens ook geanalyseerd en geïnterpreteerd? Kunt u er snel terecht voor een toelichting van de informatie? Bovenstaande zaken kunnen u behoorlijk wat tijd kosten.

De informatie die u zoekt, heeft u veel sneller als u deze klus overlaat aan een gespecialiseerde partner zoals Graydon. Dankzij een netwerk van toonaangevende kantoren in andere landen krijgt u geen versnipperde informatie, maar meteen een afgewerkte puzzel. Graydon heeft namelijk betrouwbare relaties opgebouwd in landen als Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Spanje, Portugal, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland en in landen in Oost-Europa. We hebben een online verbinding met deze landen. Dat betekent dat u via Graydon rechtstreeks toegang heeft tot de database van onze internationale partners.

De belangrijkste kenmerken van een internationale partner zijn: 

  • vertrouwen,
  • kwalitatieve bedrijfsinformatie, tegen een aanvaardbare prijs,
  • een betrouwbare en actieve klantenservice, 
  • technisch sterk, met moderne systemen, 
  • offline en online informatiebronnen.      

Erkende partners in andere landen

Nog niet zo lang geleden werden we vanuit China benaderd voor een partnerschip. Een groot en gerespecteerd bureau wilde fungeren als leverancier van betrouwbare gegevens over Chinese bedrijven. Maar we ontdekten al snel dat het zogenaamde grote kantoor slechts twee mensen in dienst had en eigenlijk niets voorstelde. De anekdote leert ons heel voorzichtig te zijn bij de keuze voor een buitenlands bureau en dat het cruciaal is om op de hoogte te zijn van bedrijven in het buitenland.

Handelsinformatie over bedrijven in de Verenigde Staten en Canada

De 28 landen in de Europese Unie verhandelen maar liefst 1.740 miljard euro aan goederen en diensten met de Verenigde Staten. Hiermee zijn we de grootste handelspartners ter wereld.

Cruciaal hierin zijn correcte en betrouwbare bedrijfsgegevens. De nummer 1 leverancier van bedrijfsinformatie in de VS heeft een database die gegevens bevat van 28 miljoen bedrijven. Hun data-inzichten verbinden u met de meest waardevolle klanten, prospects, partners en leveranciers. Hetzelfde geldt voor Canada. Graydon werkt er samen met twee partners: de marktleider voor bedrijfsinformatie en de nummer 1 in betalingsdata.

Betrouwbare informatie over Zuid-Amerika, Azië en Afrika

Zuid-Amerika, Azië en Afrika zijn de drie moeilijkste continenten om informatie te verzamelen, al  vonden we ook daar betrouwbare partners met waardevolle informatie. De kwaliteit van de verzamelde gegevens is het allerbelangrijkste. Vervolgens selecteerden we onze partners op hun klantenservice. Is deze snel, behulpzaam, betrouwbaar en technisch in staat om continu informatie te delen met ons?

Onze drie Afrikaanse partners slagen er bijvoorbeeld in om het hele continent te dekken. Eén doet het noorden, een ander Zuid-Afrika, een derde de overige Afrikaanse landen. Een klus die weinig providers ons nadeden.

Ook in China sloten we intussen een samenwerking met een betrouwbaar kantoor, dat ons informatie levert na grondig onderzoek. Heel nuttig voor wie zakendoet op deze kolossale markt.

Conclusie

Internationale partners weten gegevens te analyseren, te interpreteren en te vertalen naar begrijpelijke informatie voor u. Ze hebben meer feeling met de lokale markt en hebben snel toegang tot betrouwbare informatiebronnen.

Houd wel rekening met de wetgeving en de publicatieplicht die lokaal gelden. Deze zijn uiteraard in ieder land anders en ze beïnvloeden sterk de inhoud van de bedrijfsrapporten. 

ePaper Veilig internationaal ondernemen

Nu u bedrijfsinformatie heeft verzameld, is een volgende stap om u daadwerkelijk te oriënteren over de buitenlandse markt. Maar waar begint u? Welke instanties kunnen u erbij helpen? Hoe schat u risico's en hoe gaat u deze risico's tegen? Het ePaper Veilig internationaal ondernemen geeft u meer informatie op het gebied van zakendoen over de grens.

Download de ePaper

Gelijkaardige publicaties