Ennatuurlijk en Graydon, een succesverhaal

Ennatuurlijk

Essentiële informatie in één oogopslag.

Graydon at work

Agga Frenken, senior op de incasso-afdeling van Ennatuurlijk, vertelt u over de meerwaarde van eersteklas kredietrapporteringen en monitoring in de wereld van de duurzame energie. Ontdek hoe Ennatuurlijk bijdraagt aan een klimaatneutraal Nederland, door duurzame warmte en koude letterlijk dichtbij te brengen.

De diversiteit van incasso bij een energieleverancier

Agga werkt al sinds de oprichting van Ennatuurlijk in 2014 op de incasso-afdeling. Hij is er verantwoordelijk voor de verschillende processen en applicaties, de samenwerking met de externe partners en de operationele begeleiding van de afdeling.

“De opvolging van particuliere consumenten en de zakelijke markt vragen natuurlijk om een verschillende aanpak. Voor de particulieren werken we samen met externe partners zoals callcenters en een buitendienst. De zakelijke klanten krijgen de aandacht van onze eigen debiteurenbeheerders. Dat is ook waar Graydon ons bij helpt.”

Het belang van credit checks in de dagelijkse praktijk

Ennatuurlijk koppelt opwekkers en ontvangers van duurzame energie aan elkaar op diverse niveaus: particulier, zakelijk en overheidsgebonden. Om betrouwbaarheid en continuïteit te garanderen, zijn credit checks dan ook noodzakelijk.

“Enerzijds geeft de samenwerking met Graydon ons inzicht in de financiële achtergrond van onze potentiële klanten. Op basis daarvan kunnen wij vanuit incasso een advies geven aan onze collega’s op de sales-afdeling.”

“Anderzijds willen we ook op de hoogte blijven van eventuele veranderingen bij onze klanten. Wij interpreteren zelf de signalen die we binnenkrijgen, zoals het betaalgedrag van klanten, ons contact met hen en de marktontwikkelingen. Maar Graydon is een prima aanvulling om de situatie grondig in kaart te brengen.”

“Graydon is een goede sparringpartner voor de verdere ontwikkeling van onze afdeling. Ze maken ons dagelijkse werk makkelijker.”

De voordelen van monitoring voor Ennatuurlijk

“Al voor de oprichting van Ennatuurlijk – wij vloeiden voort uit Essent – werkten we samen met Graydon. Het stond buiten kijf dat we samen verder gingen omdat we overtuigd waren van de kwaliteit en de mogelijkheden van Graydon op het vlak van credit management.”

“We gebruiken de monitoringtool nog maar pas, maar de voordelen zijn duidelijk. We worden in real time op de hoogte gehouden over wijzigingen bij klanten en de staat van hun jaarcijfers. Ik sluit niet uit dat we in de toekomst een beroep zullen doen op andere Graydon-diensten, zoals hun beslismodel over kredietwaardigheid.”

“De rapporten leveren ons vitale informatie én tijd op, want we hoeven zelf niks te verzamelen of te analyseren.”

“Mocht Graydon morgen wegvallen, dan missen wij meteen een deel essentiële informatie. Hun rapporten, waarin je in een oogopslag een treffend beeld krijgt van de financiële situatie van een (potentiële) klant, zijn onmisbaar geworden.”

Ennatuurlijk in het kort

LEVERT warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1.200 bedrijven in heel Nederland.

Koppelt DUURZAME energieoplossingen aan lokale ontvangers

Levert sinds 2014 WARMTE en KOUDE op verschillende duurzame manieren verspreid over heel Nederland

VOORDELEN: biedt comfortabele, betaalbare, gebruiksvriendelijke en eenvoudig te begrijpen warmte- en koude-oplossingen aan consumenten en zakelijke klanten

WEBSITEennatuurlijk

Gelijkaardige publicaties