Drukkerij Bietlot en Graydon, een succesverhaal

Drukkerij Bietlot

"Graydon vervult onze behoefte aan zekerheid en ondersteunt ons om een bedrijf duurzaam uit te bouwen."

Graydon at work

Bietlot is een industriële drukkerij gevestigd in Gilly (Charleroi). Ze is gespecialiseerd in het drukken van brochures en catalogi in grote oplages. Ze bedient gerenommeerde klanten in een brede waaier van bedrijfssectoren. Om meer te weten te komen over drukkerij Bietlot en de samenwerking met Graydon, spraken we met de gedelegeerd bestuurder Éric Guillaume.

Eén bedrijf: end-to-end, all-inclusive

Bietlot verzorgt alle fasen van het productieproces dat bij drukwerk komt kijken. Van drukken tot leveren, inclusief alle fasen van voorbereiding en afwerking. Alle handelingen worden gecentraliseerd op het hoofdkantoor van het bedrijf om maximale flexibiliteit te garanderen en risico’s zoveel mogelijk te beperken. Bietlot kan hiervoor in het bijzonder rekenen op een gespecialiseerd personeelsbestand van 45 vaste medewerkers.

Drukkerij Bietlot en Graydon, een succesverhaal

Onbetwiste expertise in een zeer competitieve omgeving

“Onze drukkerij bestaat al sinds de jaren vijftig. Ze werd toen geleid door de oprichters, de gebroeders Bietlot. Na een management-buy-out, eind 2000, besloten drie van de bestuurders, waaronder ikzelf, om de uitdaging aan te gaan en het bedrijf over te nemen.”

Eén van de belangrijkste klanten van het bedrijf is het Bureau voor Publicaties van de Europese Unie, waarmee het een historisch contract heeft afgesloten. Maar de gerenommeerde drukkerij is actief in een competitieve sector en heeft een zeer diverse klantenkring. Kleine en middelgrote bedrijven doen een beroep op Bietlot-drukwerk voor alle soorten publicaties.

“Graydon was de maatstaf en dat is het volgens ons nog steeds.”

In 1999 ging Bietlot in zee met Graydon voor het kredietbeheer en de financiële analyse van zijn potentiële klanten. "Graydon leek ons vanzelfsprekend. Het was de maatstaf in België en dankzij de kwaliteit van de beschikbare data en informatie is het dat volgens ons nog steeds."

2020, het jaar van alle twijfels

“Helaas hebben de gezondheidscrisis en de maatregelen die daaruit voortvloeien een grote impact gehad op onze sector. In een dergelijke context is het moeilijk om vooruit te plannen en zoveel te investeren als we aanvankelijk hadden gewild.

Het bedrijf zag zijn omzet dalen door het afgelasten van evenementen zoals het Autosalon, Batibouw en ook het Vakantiesalon, die het allemaal tot zijn klanten mag rekenen.

“De informatie van Graydon is een echte meerwaarde voor ons bedrijf.”

“Meer dan ooit is het waarborgen van de solvabiliteit van onze klanten een kwestie van overleven. Graydon hielp ons hier al vroeg bij, met de toestroom van nieuwe klanten en tijdens onze verdere ontwikkeling. Tot op de dag van vandaag vertrouwen we Graydon voor het beheer van onze debiteuren. Een alarmsysteem stelt ons in staat om meteen in te grijpen als bijvoorbeeld een een klant in de problemen geraakt. De informatie van Graydon is dan ook een echte meerwaarde voor ons bedrijf.”

Drukkerij Bietlot en Graydon, een succesverhaal

Bietlot in het kort

LEIDER in Wallonië, België, wat commercieel drukwerk betreft

DRUKWERK van voorbereiding tot afwerking

FILOSOFIE gestructureerd rond de menselijke factor en technische uitrusting

DUURZAME ONTWIKKELING maakt deel uit van de bedrijfscultuur van Bietlot

WEBSITE: https://www.bietlot.be/ 

Gelijkaardige publicaties