press release

Solid Online en Graydon bundelen krachten voor flexbedrijven

Amsterdam, 26 februari 2021 – Bedrijfsinformatiespecialist Graydon is een samenwerking aangegaan met Solid Online, dat data van flexbedrijven verrijkt en verbindt door middel van flexibele software. Dankzij een rechtstreekse verbinding met de database van Graydon beschikken klanten van Solid Online voortaan met een druk op de knop over alle relevante bedrijfs- en kredietinformatie.

Flexbedrijven werken met veel verschillende soorten data: data van kandidaten, personeel, prospects, opdrachtgevers en contactpersonen. Van het source-to-pay proces tot het prospect-to-cash proces stroomt de data van de frontoffice uiteindelijk door naar de backoffice. Solid Online faciliteert deze datastromen tussen verschillende systemen en transformeert ze naar het gewenste formaat, zodat processen naadloos in elkaar overlopen en de juiste medewerkers over de juiste gegevens beschikken in de juiste systemen op het juiste moment.

“We verbinden alle systemen van onze klanten met de Connector. Een essentieel onderdeel van onze dienstverlening is het valideren en verrijken van data”, licht Roos Schabracq van Solid Online toe. “Dankzij de samenwerking met Graydon gebruiken we daarvoor, naast de gegevens van de klant zelf, nu ook data en inzichten van derden. Ter ondersteuning van de prospect-to-cash processen levert Graydon ons voortaan gegevens over prospects en opdrachtgevers.” Zo wordt bijvoorbeeld inzicht gegeven in zaken als kredietlimiet, betaalscore, kans op faillissement en opheffing, het bedrijfsprofiel en concernrelaties, contactgegevens en tekenbevoegdheid.

Schabracq: “Het is mooi om zo samen krachten te bundelen en elkaar te versterken. Deze samenwerking resulteert in een enorme tijdswinst en kleinere kans op fouten bij de invoer van gegevens. Bovendien is het handig om data te kunnen opschonen als een organisatie overstapt van het ene pakket naar het andere. Ieder flexbedrijf dat zo’n conversietraject heeft doorlopen kent de risico’s voor de continuïteit van operationele processen.”

“Een dergelijke overstap biedt ook de kans om schoon schip te maken: je kunt een nulmeting doen en het fundament van je organisatie opnieuw definiëren”, aldus Martijn Roos van Graydon. “Wij halen als het ware de data van bestaande en potentiële opdrachtgevers van Solid Online door de wasstraat. Voortaan ligt er altijd een solide basis van data en inzichten over klant en markt ten grondslag aan de dagelijkse operationele processen en analyses.”

Graydon had al een koppeling met Salesforce en Microsoft365, wat de integratie in pakketten als Tigris en Mysolution gemakkelijk maakt. Met de samenwerking met Solid Online worden de deuren ook geopend voor gebruikers van onder andere OTYS, Carerix en Bullhorn. 

Over Solid Online

Solid Online helpt bedrijven om hun processen inzichtelijk te maken, workflows vast te leggen en waar mogelijk te optimaliseren en automatiseren, wat resulteert in meer efficiency en foutloze verloning en facturatie. Klanten van Graydon die toegevoegde waarde zien in de dienstverlening van Solid Online kunnen contact opnemen voor een bijzonder aanbod. Nog geen klant van Graydon, maar wel data integreren? Graydon en Solid Online bieden advies op maat. 

Gelijkaardige publicaties