Wiki

Data Management

De gegevens in databases van bedrijven wijzigen voortdurend. Per jaar muteert gemiddeld zelfs 10 tot 30% van alle gegevens. Data Management is gericht op het beheren van deze gegevens. Het gaat daarbij om het opslaan, veiligstellen, up-to-date houden, aanvullen en beschikbaar stellen van data. Dit heeft niet alleen als doel contact- en andere gegevens snel vindbaar te maken. Data Management biedt ook waardevolle (nieuwe) marketinginzichten. In deze wiki leest u over het belang van Data Management, wat de drie belangrijkste processtappen zijn van Data Management en hoe het verschilt van Master Data Management. 

Data Management

Waarom is Data Management belangrijk?

Data en het goed beheren ervan wordt steeds bepalender voor het succes van bedrijven. Met kwalitatief goede data kan de marketingafdeling de kennis over klanten vergroten om de customer experience te verbeteren. Voor finance zijn goede klantdata van belang voor het verbeteren van het debiteuren- en facturatieproces. Verkeerde of verouderde data leiden tot in-efficiency, hogere kosten en zelfs tot ontevredenheid bij klanten. 

Data Management in drie stappen:

  • Data updaten en onderhouden. Het is verstandig de database minstens één keer per jaar te checken op mutaties en deze mutaties correct te verwerken in de centrale database.
  • Data verrijken. De gegevens die het bedrijf al heeft, vormen het startpunt. Aan deze database kunnen ontbrekende gegevens van externe bronnen worden toegevoegd. 
  • Automatisering. Mutaties en aanvullingen verlopen automatisch als de database wordt gekoppeld aan de database van externe bronnen. Op deze wijze voorkomt u dat uw database opnieuw vervuilt. 

 

Verschil met Master Data Management

Waar Data Management gaat over het verrijken en onderhouden van de database, gaat Master Data Management nog een stap verder. ‘Master data’ is een unieke sleutel binnen een database. In een centraal stambestand worden al deze sleutels opgeslagen, waarna alle databases van het bedrijf aan dit stambestand worden gekoppeld. Als gegevens vervolgens wijzigen, worden deze direct in alle databases aangepast. Dit werkt efficiëntie in de hand en verlaagt de kans op fouten.

Download het Maturity Model voor Data Driven Marketing

Bij Data Management verrijkt en onderhoudt u uw database. Interpreteert u uw data op uw onderbuikgevoel of neemt u beslissingen op basis van keiharde gegevens? Wilt u weten hoe datagereven uw bedrijf is en welke stappen kunt u zetten om meer van data te profiteren? Om dat te bepalen, ontwikkelden wij het Data Driven Maturity Model.

                                                      Maturity Model Data Driven Marketing.png

Leer hier hoe uw organisatie in vier stappen een datagedreven organisatie wordt

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf permanent geïnspireerd dankzij ...

FAQ

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Neem dan even contact met ons op. Als wij u niet kunnen helpen, dan vinden we mogelijk wel iemand in ons netwerk die u van dienst kan zijn.

Contact