Analyse Nederlandse Groothandelbranche
Terug naar overzicht
blog

Analyse groothandelbranche

Om als bedrijf te kunnen groeien, is het belangrijk te beschikken over de juiste data en inzichten over de markt. Graydon Insights biedt inzicht in een aantal hoofdsectoren, waaronder de groothandel.  

Groei voor de Nederlandse groothandels

Het gaat goed met de Nederlandse groothandels. Het aantal faillissementen en opheffingen neemt af, terwijl het aantal starters toeneemt. De eenmanszaken kennen een grotere financiële groei dan de BV’s, mede door het aantal nieuwe webshops die zich vaak als eenmanszaak inschrijven.Tegenwoordig kunt u bijna kosteloos een volledig geautomatiseerde webshop opzetten om de handel online aan te bieden.

Groothandelsector in beweging

De groothandelsector is ook op andere vlakken in beweging. Waar voorheen de focus lag op het automatiseren van processen en efficiënter werken, is het realiseren van groei tegenwoordig voor veel groothandels de belangrijkste doelstelling. De groei van de sector blijft namelijk achter bij de gemiddelde groei van het Nederlandse bedrijfsleven.

Inzicht eigen marktpositie

Goed inzicht in de eigen marktpositie is essentieel om in deze competitieve markt te kunnen blijven groeien. Bekijk de sectoranalyse voor meer informatie over de Nederlandse groothandelbranche. 

 

Meer over de groothandelbranche?

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de groothandelbranche? Bekijk dan deze specifieke pagina, speciaal voor de groothandels.

Gelijkaardige publicaties
Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf permanent geïnspireerd dankzij ...