Financing
Terug naar overzicht
blog

5 tips voor goed financieel management

Goede voornemens voor uw bedrijfsvoering na Prinsjesdag? Deze tips helpen u bij de realisatie van deze financiële voornemens.

Tip 1: Manage uw risico’s
Weet met wie u zakendoet. Voorkom onnodige risico’s. Juist ook internationaal. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van kredietrapporten. U kunt met meer zekerheid zakendoen als u beter inzicht heeft in de risico’s en zo mogelijke wanbetaling kunt voorkomen.

Tip 2: Bewaak uw zakenrelaties
Het bewaken van uw opdrachtgevers biedt extra zekerheid. U krijgt dan bericht zodra er opvallende wijzigingen in hun financiële situatie plaatsvinden. Indien noodzakelijk kunt u vervolgens direct in actie komen.

Tip 3: Maak heldere afspraken
Maak duidelijke afspraken met uw opdrachtgevers. Uw algemene voorwaarden maken onderdeel uit van deze afspraken. Houd deze algemene voorwaarden up-to-date en communiceer deze aan uw opdrachtgevers! Ook is in deze algemene voorwaarden een nauwkeurig omschreven betalingstermijn opgenomen. In de praktijk wordt een betalingstermijn namelijk nog steeds verschillend geïnterpreteerd. Heldere afspraken kunnen u veel tijd en energie besparen in het geval dat uw overeenkomst niet wordt nagekomen.

Tip 4: Houd de betalingstermijnen in de gaten
Regel uw creditmanagement goed. Het terugdringen van betalingstermijnen is belangrijk. Het zorgt voor een stabiele en frequente stroom aan inkomsten. Zo kunt u gemakkelijker uw eigen rekeningen betalen en komt uw eigen onderneming niet in gevaar.

Tip 5: Twijfel niet bij late betalingen
Geef uw vorderingen ter incasso bij een gespecialiseerde organisatie. Maak gebruik van een erkend incassobureau. Zo’n incassobureau heeft het NVI keurmerk. De debiteur ziet in veel gevallen de ernst van de situatie direct in en zal daardoor sneller tot betaling overgaan.

Gelijkaardige publicaties
Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf permanent geïnspireerd dankzij ...