Hoe API’s helpen bij het optimaliseren van uw klantreis
Terug naar overzicht
blog

Hoe API’s helpen bij het optimaliseren van uw klantreis

Steeds meer klantreizen worden van aanvraag tot acceptatie online doorlopen. Hierbij verwachten klanten dat alles snel verloopt en kwalitatief goed wordt afgeleverd. Toch is dat niet altijd het geval. Het klantacceptatieproces vereist nog altijd veel stappen, waar verschillende stakeholders bij verschillende stappen inhaken. Dit kan efficiënter. Met de lancering API's kan worden voldaan aan de snelheid en het gemak van het doorlopen van het klantacceptatieproces, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. In deze video vertelt Gulf Gas and Power hoe zij gebruikmaken van de Graydon Decision Model API en zo hun klantreis hebben kunnen optimaliseren.

De voordelen van het gebruik van API’s

Een Application Programming Interface (API) is kortgezegd de interface van een software, waardoor twee entiteiten met elkaar communiceren. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwsapp op uw telefoon. U kunt hierop het laatste nieuws lezen, maar dat betekent niet dat de data van het laatste nieuws ook echt op uw telefoon staat. Een API is in dit geval de schakel tussen een gewenste actie en de achterliggende data, die ervoor kan zorgen dat een bepaalde handeling wordt verricht, in dit geval dus het lezen van data. De API werkt kortom als een zender, ontvanger en vertaler van berichten tussen verschillende databases.

Gulf Gas and Power en de Graydon API

Gulf Gas and Power maakt gebruik van de Graydon API om hun klantreis te optimaliseren. Dit deden ze zodat ze snel, gemakkelijk en digitaal een contract konden afsluiten met hun zakelijke klant. Met behulp van de Graydon GDM API integreerden ze hun data met die van Graydon. Op die manier konden ze gedetailleerder en sneller inschatten of een aanvraag bij hun verzekeraar werd geaccepteerd.

In onderstaande video legt Michel Koornstra, co-founder en managing director bij Gulf Gas and Power, uit hoe zij de Graydon GDM API gebruiken.   

Meer informatie over de Graydon API's

Gelijkaardige publicaties