Lead-to-account matching
Terug naar overzicht
blog

De toegevoegde waarde van een Graydon API voor uw bedrijf

Wilt u altijd toegang hebben tot relevante bedrijfsinformatie, maar mist u data in uw systemen of wilt u data opschonen? Maak dan gebruik van een API (Application Programming Interfaces). Een API maakt systeemintegratie mogelijk. 

Voordelen voor gebruik API’s

In de digitale wereld van nu worden API’s steeds meer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com, NU.nl of de NS, allemaal bekende websites die informatie aan u de informatie kunnen geven die u nodig heeft, omdat ze met API’s werken. Bovendien is het gebruik van een API ook handig voor het bedrijfsleven. Een up-to-date database is essentieel. Toch kan het lastig zijn om fouten in uw database te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een webshop, waarbij klanten zelf hun gegevens moeten invullen en daarbij een typefout kunnen maken. Door gebruik te maken van een API kunt u uw database opschonen. Zo voorkomt u verouderde en foutieve bedrijfsgegevens. Daarnaast kunt u ook een API gebruiken om uw data aan te vullen.

Graydon API’s

Ook bij Graydon hebben we het belang ingezien van het integreren van externe data in uw eigen systemen. Daarom heeft Graydon haar eigen API’s ontwikkeld. Dit betekent dat u vanuit uw eigen systemen de database van Graydon kunt aanroepen en informatie die wordt teruggezonden, ziet in uw eigen systemen. Het is dus een volledige integratie in het klantsysteem. Dit heeft als voordeel dat u niet in verschillende systemen hoeft in te loggen, maar altijd bij alle data kunt vanuit eigen systemen. Graydon introduceert de volgende API’s:

  • Company API: Integreer bedrijfsscores en relatiegegevens met onze modulaire oplossing. Voorzie uw eigen systemen, zoals uw boekhoudsystemen, van de meest actuele informatie. Kies gemakkelijk met de Company API de elementen die voor u van toepassing zijn!
  • Search API: Met de Search API zoekt u eenvoudig en snel een bedrijf op een manier die voor u het handigst is. Zo krijgt u gemakkelijk algemene bedrijfsgegevens, zoals bedrijfsnaam, KvK-nummer en adres terug. Ideaal voor optimalisatie van processen op uw website.
  • Decision model API: Op basis van u vooringestelde beslismodel kunt u via de Decision Model API een check uitvoeren voor klant- en opdrachtacceptatie. Daarnaast krijgt u daarbij de achterliggende financiële scores (kredietlimiet, PD-rating, betaalscores). Zo kunt u uw eigen decision model gebruiken in uw eigen systemen.
  • Risk & Compliance API: Met de Risk & Compliance API voorkomt u risico’s en reputatieschade door natuurlijke personen achter een bedrijf te screenen. Voldoe snel en efficiënt aan wet -en regelgeving.

Bekijk de video waarin de vier typen Graydon API’s uitgelegd worden.

 

Meer informatie over de Graydon API's

Neem voor meer informatie over onze API contact met ons op via verkoop@graydon.nl of 020 567 97 50.  

Gelijkaardige publicaties