Debiteurenbeheer
Terug naar overzicht
blog

Credit management tool voor het MKB, als wapen tegen de crisis

Onvrede in het MKB

Uit recent marktonderzoek blijkt dat ruim 50% van de bedrijven in het MKB niet tevreden is over hun credit management software. Bij bedrijven met minder dan 5 werknemers op de debiteurenafdeling ligt dit percentage zelfs op 80%. Redenen van onvrede zijn de ingewikkelde installatie- en implementatieprocessen en de wirwar aan (onnodige) functionaliteiten waardoor er geen overzicht bestaat.

Verslechterde financiële gezondheid

Met de nieuwe online software hebben bedrijven een tool in handen om zich te wapenen tegen de verslechterde financiële gezondheid van bedrijven. Uit de Graydon kredietmonitor blijkt dat de gemiddelde kredietwaardigheid van bedrijven in Nederland sinds het officiële begin van de crisis, eind 2008, kwartaal na kwartaal daalt. In het derde kwartaal van 2012 kent 11,7% van het Nederlandse bedrijfsleven een slechte tot zeer slechte financiële gezondheid. 2.218 bedrijven gingen het derde kwartaal over de kop, dit is 22% meer dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Inzicht in kredietwaardigheid klanten

De online tool zorgt voor een automatische workflow en registratie, geautomatiseerde dagelijkse werkverdeling en overzichtelijke managementrapportages zoals de DSO ontwikkeling. Daarnaast hebben debiteurenbeheerders zonder extra handelingen toegang tot relevante gegevens over de kredietwaardigheid van klanten en kunnen ze direct incasso’s indienen.

Credit Management Online is vanaf 14 november 2012 beschikbaar. Tijdens de Credit Expo op woensdag 14 november presenteert Graydon de nieuwe online tool aan geïnteresseerden. 

Gelijkaardige publicaties
Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf permanent geïnspireerd dankzij ...