Graydon_Scores.jpg

De kredietlimiet

Werkt u met kortetermijnbestellingen en wilt u snel een kredietbeslissing nemen? Dan is de kredietlimiet uitermate interessant en het absolute minimum om uw beslissing op te baseren. De kredietlimiet of het kredietadvies vertelt u hoeveel cash een onderneming op korte termijn kan vrijmaken om zijn openstaande schulden af te lossen. 

Uniforme beoordelingen

Bij het kredietadvies kijkt u slechts naar één bedrag, dat eenvoudig te interpreteren is. Zo beslist elke medewerker in uw bedrijf op dezelfde basis en krijgt u uniforme beoordelingen. De kredietlimiet wordt berekend op basis van verschillende elementen, afhankelijk van het type onderneming.

  • Het kredietadvies van vennootschappen wordt berekend op basis van hun jaarrekening.
  • Of op basis van het maatschappelijk kapitaal als er geen jaarrekening beschikbaar is.
  • Voor eenmanszaken is de datum van oprichting dan weer van doorslaggevend belang.

Opgelet, de kredietlimiet geeft aan of een organisatie haar rekeningen kan betalen. Dit betekent niet dat de organisatie dat ook effectief zal doen. Daarvoor is er het betaalgedrag en de betaalscore.

Bekijk de video: Alles wat u moet weten over de kredietlimiet

Meer weten? Vul het formulier in, dan neemt één van onze specialisten meteen contact met u op.

Vul hier uw gegevens in

Snel en efficiënt beslissen op basis van eenvoudig te interpreteren scores.

Uit data valt een schat aan informatie te halen. Het komt erop aan de relevante data te verzamelen, te combineren, te analyseren en vervolgens om te zetten naar waardevolle inzichten. Bij voorkeur in de vorm van een eenvoudig te interpreteren score, die het mogelijk maakt om snelle en efficiënte beslissingen te nemen.

Integraties

Graydon beschikt over een enorme database met bedrijfsinformatie en (voorspellende) scores. Alle gegevens kunnen via API's ontsloten worden in uw eigen systemen. Eenmaal gekoppeld, hebben alle afdelingen binnen uw bedrijf meteen toegang tot de meest recente data. Kortom, met de API’s van Graydon integreert u snel en eenvoudig bedrijfsgegevens en scores in de systemen en de applicaties waar u vertrouwd mee bent.