Graydon_Scores.jpg

De betaalscore

De betaalscore, een score van 0 tot 100, vertelt u of uw zakenrelatie u zál betalen. Hoe hoger de score, hoe beter. Om deze score te berekenen past Graydon een wegingsberekening toe op de ervaringen die alle leveranciers ons bezorgden. De meest recente waarnemingen wegen hierbij zwaarder door.

Het is leuk als u weet dat een bedrijf een mooie jaarrekening kan voorleggen en prima scoort op vlak van kredietwaardigheid. Maar dat betekent nog niet dat de klant ook uw facturen op tijd zal betalen. Sommige bedrijven zijn slordig op dat vlak of betalen gewoon systematisch te laat.

Al kunt u het ook omgekeerd bekijken. Bedrijven met een financieel zwakker plaatje kunnen best goede betalers zijn. Het betaalgedrag en de betaalscore zijn dus een mooie aanvulling op de kredietlimiet. Los van het feit of de klant u wel of niet kan betalen, vertelt de betaalscore of de klant dat ook zal doen.

Volledig beeld

Kennis over het betalingsgedrag van uw klant vult het beeld dat u krijgt op basis van de jaarrekening, die minstens zeven maanden oud is, dus perfect aan. Het geeft direct inzicht in de betalingsevolutie, de cashpositie en de betaalintenties van uw handelspartner. Het betalingsgedrag overstijgt op die manier de waarde van het traditionele en meer statische cijfermateriaal. Het vertelt hoe uw zakenrelatie vandaag betaalt en maakt het actuele beeld van uw zakenrelatie helemaal compleet.

Bekijk de video: Alles wat u moet weten over de betaalscore

Meer weten? Vul het formulier in, dan neemt één van onze specialisten meteen contact met u op.

Vul uw gegevens in

Snel en efficiënt beslissen op basis van eenvoudig te interpreteren scores.

Uit data valt een schat aan informatie te halen. Het komt erop aan de relevante data te verzamelen, te combineren, te analyseren en vervolgens om te zetten naar waardevolle inzichten. Bij voorkeur in de vorm van een eenvoudig te interpreteren score, die het mogelijk maakt om snelle en efficiënte beslissingen te nemen.

Integraties

Graydon beschikt over een enorme database met bedrijfsinformatie en (voorspellende) scores. Alle gegevens kunnen via API's ontsloten worden in uw eigen systemen. Eenmaal gekoppeld, hebben alle afdelingen binnen uw bedrijf meteen toegang tot de meest recente data. Kortom, met de API’s van Graydon integreert u snel en eenvoudig bedrijfsgegevens en scores in de systemen en de applicaties waar u vertrouwd mee bent.