MKB analyse

Graydon mkb-analyse

Weet welk betaaltermijn geldt zodat u uw cashflow effectief kunt beheren

Wilt u weten welke bedrijven in uw leveranciersbestand in de categorie midden- en kleinbedrijf (mkb) vallen, zodat u uw facturatieproces in orde kunt maken? Met de Graydon mkb-analyse krijgt u per leverancier gedetailleerde informatie over in hoeverre zij aan de definitie voldoen.

Voor uw informatie hebben we een infographic gemaakt. Onderaan deze pagina vind u een link of download hem hier.

De wettelijke betaaltermijn van het grootbedrijf aan mkb wordt per 1 juli 2022 verkort naar 30 dagen. Het grootbedrijf is dan verplicht om eerder te voldoen aan betaalverplichtingen. Dit heeft grote impact op de cashflow. Wanneer andere bedrijven eerder over hun geld moeten beschikken, betekent dit dat u het sneller moet uitgeven.

Een bedrijf valt onder de definitie ‘mkb’ wanneer het bepaalde kenmerken bevat die door de overheid zijn opgesteld. Met de Graydon mkb-analyse verkrijgt u snel en eenvoudig inzicht in deze gegevens en kunt u per leverancier zien of deze aan de mkb-definitie voldoet.

U kunt zelf leveranciers aanleveren, die vervolgens worden onderworpen aan een analyse. De gegevens worden overzichtelijk weergeven in een bestand dat per categorie aantoont in welke mate er aan de definitie wordt voldaan. Daardoor kunt u uw cashflow effectiever beheren.

Meer weten? Vul het formulier in, dan neemt één van onze specialisten contact met u op.

Vul uw gegevens in

En download meteen de infographic: