Graydon Corona Impact Analyse

Graydon Corona Impact Analyse

Krijg inzicht in de financiële gezondheid van uw relaties vóór en tijdens corona

Wat is de impact van het COVID-19 virus op de financiële situatie van uw relaties? Met de Graydon Corona Impact Analyse kunt u per sector zien waar de hoge en lage kredietrisico’s zich voordoen vóór en tijdens corona.

De coronacrisis heeft sinds begin 2020 veel schade berokkenend aan de financiële gezondheid van bedrijven. Hoewel sommige bedrijven, dankzij bijvoorbeeld steunmaatregelen, de storm hebben doorstaan, zijn andere bedrijven in moeilijk financieel vaarwater beland. Aangezien de impact per sector enorm verschillend is, is aandacht voor het kredietrisico daardoor nog belangrijker geworden.

De Graydon Corona Impact Analyse geeft inzicht in de financiële gezondheid van bedrijven en hoe dat zich heeft ontwikkeld als gevolg van de coronacrisis. Op basis van de Graydon Rating, variërend van AAA tot D, wordt het kredietrisico beoordeeld. Ook wordt er per sector een onderscheid gemaakt in ‘laag’, ‘gemiddeld’ en ‘hoog’ risico op faillissement. De analyse toont de financiële situatie bij bedrijven vóór januari 2020, dus voor de start van de pandemie en de huidige situatie.

De gegevens worden weergeven op overkoepelend niveau zodat u kunt zien hoe de financiële situatie van de verschillende sectoren zich heeft ontwikkeld. En wat de mate van impact hiervan dus is op uw relaties. Met deze data kunt u gedreven inzichten opdoen die u actiegericht kunt inzetten op groei en doelgericht handelen. 

Meer weten? Vul het formulier in, dan neemt één van onze specialisten meteen contact met u op.

Vul uw gegevens in

Download hier onze infographic over de impact van het COVID-19 virus op de financële situatie van uw relaties

Beluister op BNR ook het interview met Gert van den Berg (Directeur Clients, Graydon):

Bijna 2 miljoen bedrijven financieel niet gezond