Whitepaper Graydon - Stappenplan B2B Leadgeneratie met Smart Data

PSD2: Klantacceptatie op basis van Banking Data

Hoe beter inzicht leidt tot nieuwe businesskansen.

PSD2, de herziene Payment Services Directive, is een relatief nieuwe Europese wet. Dankzij deze wetgeving kunnen klanten, met toestemming van de rekeninghouder, hun bankgegevens delen met niet-bancaire financiële instellingen. Hierdoor kunnen kredietmanagers de risico’s beter inschatten en misschien nog belangrijker: zien waar kansen liggen om de business verder te ontwikkelen. PSD2 is een volgende stap in ‘open banking’ en vormt dé toekomst van financieel zakendoen.

Kennis over de financiële gezondheid van klanten is ook een onderwerp dat speelt bij leasepartijen en haar kredietmanagers. Er is namelijk nog steeds veel onzekerheid in de financiën van toeleveranciers en bestaande klanten. Kunnen zij nog leveren volgens afspraak? En zijn zij nog wel in staat aan de bedragen en deadlines in de leaseovereenkomst te blijven voldoen? Deze onzekerheid wil Graydon graag wegnemen.   Daarom hebben we, in samenwerking met Yolt Technology Services, de online tool Cashflow Analyser ontworpen.

Vul uw gegevens in

U profiteert van:

  • Actuele en betrouwbare bankgegevens van de krediet aanvrager rechtstreeks van de bank.
  • Een kant-en-klare oplossing die geen installatie, geen ontwikkelingswerk en geen gegevensrisico vereist.
  • Eenvoudige, gebruiksvriendelijke stromen voor zowel u als de aanvrager.
  • Geen GDPR-risico, aangezien de oplossing slechts minimale gegevens toont, in de vorm van maandelijkse inkomende en uitgaande totaalbedragen. Het rapport wordt bewaard, totdat de u het verwijdert of op verzoek van de aanvrager.

Wilt u meer informatie over wat PSD2 en de Cashflow Analyser voor uw business kan betekenen? Lees onze documenten, bekijk de video of neem gerust contact met ons op!

Whitepaper

In onze whitepaper vertellen wij u meer over PSD2: dé financiële innovatie voor leasemaatschappijen. U leert hoe PSD2 leidt tot beter inzicht en nieuwe businesskansen.

Leaflet

In de leaflet leest u meer over de Cashflow Analyser. Wat is het? Hoe werkt het? En wat zijn de voordelen? Dit komt uitgebreid aan bod, naast de samenwerking van Graydon en YTS.

Infographic

In onze infographic leert u meer over wat PSD2 te bieden heeft en wat voor voordelen dit voor u met zich meebrengt. Wist u bijvoorbeeld dat het uw financiële positie verstevigd, uw proces klantvriendelijker maakt en fraude kan voorkomen? 

Video

In deze video wordt het standaardproces en het proces mét PSD2 aan de hand van verschillende stappen uitgelegd. Wat is nu precies het verschil? Aan de hand van deze verschillen krijgt u een beter inzicht in de voordelen van PSD2.